Innovasjon Norge

Dekket og klart for Matstreif 2017

Del

Denne helgen fylles Oslo av bugnende matfat med lokale spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival og mer enn 200.000 besøkende er ventet å ta turen innom Rådhusplassen.

Matstreif er et populært utstillingsvindu for norske lokalmat- og drikkeprodusenter, og i år deltar om lag 250 utstillere fra hele Norge. Formålet med festivalen er å bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Her deler utstillerne sine historier med publikum over disken, og det skapes og vedlikeholdes nettverk mellom produsentkollegaer fra hele Norge.

- Vi er stolte av hva Matstreif bidrar med av kunnskapsdeling om norske lokalmat og drikkeprodusenter. I de mange bodene selges og serveres norske spesialiteter og småskalaprodusert mat og drikke med høy kvalitet og verdi. Vi legger stor vekt på å ha en god miks av utstillere, noe vi er glade for å ha også i år, sier Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge.

Regjeringen har slått fast en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat i alle omsetningskanaler skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det ligger bransjen godt an til å nå. Nordmenn handler lokalmat- og drikke som aldri før, og bidrar til at denne delen av dagligvarehandelen har en markant vekst, sammenlignet med øvrig dagligvare.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

All presse er velkommen til Matstreif. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon eller om det er behov for bilder. Pressebadges fås ved henvendelse til informasjonsteltet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets Matstreif:

Åpningen foretar av landbruks- og matminister Jon Georg Dale kl. 12:00 på Rådhusplassen. Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, deltar også på åpningen.

Flere norgesmesterskap
NM i Honning arrangeres i år for første gang og premieutdelingen vil skje fra Matstreifs scene fredag. Det vil bli kåret vinnere i tre honningkategorier, i tillegg vil det bli kåring av årets birøkter og årets honningoppskrift, for proff og amatør. 

Det arrangeres i tillegg NM i Sjømathandel, NM i Butikkslakterfaget og NM i Fastfood.

Matstreif og Brød & Cirkus - samarbeid by og land
I år falt Matfestivalen Brød & Cirkus på Årnes i Nes på Romerike på samme helg som Matstreif. Nes er en av landets største landbrukskommuner og Norges største kornkommune, tett på Oslo by. I stedet for å konkurrere har vi valgt å samarbeide.

Det gjøres ved at matavfall på Matstreif bli samlet og kjørt til Nes hvor det bli omdannet til biogass og biorest. Biogassen går tilbake igjen til busser og taxier i Oslo. Bioresten blir brukt på jordene til Nesbøndene som et økologisk jordforbedringsprodukt. Av dette produseres det mat for Oslo befolkning. Dette er et godt eksempel på innovativt samarbeid mellom by og land.

I Nes kommune ligger et av Europas fremste biogassanlegg, Romerike Biogassanlegg, som eies av Oslo kommune. Sentrale i samarbeidet er også Renovasjonsetaten (REN) og Energigjenvinningsetaten (EGE) i Oslo kommune.

Lørdag kl. 13:00 markeres samarbeidet fra scenen med "Fra mat til energi" - der Jonas Rønning er konferansier og artist Amund Maarud deltar.

Barnas Matstreif
Tradisjonen tro blir det en rekke aktiviteter for barn, i eget telt ved siden av scenen på Rådhusplassen. Dette gjøres i regi av blant andre Bondens marked/ØKOUKA Oslo og ByBi. Det blir matkurs for barn ved Kulinarisk Akademi og Fiskeriparken, der barn får mulighet til å delta i matlagingen hver time hele åpningstiden.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom