Opplysningskontoret for frukt og grønt

De unge vil ha friskere dessert på julaften

15.12.2016 14:14 | Opplysningskontoret for frukt og grønt

Del

Det de fleste nordmenn spiser til dessert på julaften er riskrem. En ny undersøkelse gjennomført av Epinion på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 66 % av oss spiser riskrem på julaften, mens 40 % mener at det er den beste juledesserten. Det er antakelig årsaken til at en av tre har to eller flere desserter på julaften.

Friskere desserter på julaften faller i smak for de unge.
Friskere desserter på julaften faller i smak for de unge.

Riskrem topper listen over vanlige desserter på julaften, med multekrem som en god nummer to. Et interessant funn i undersøkelsen er at 15 % i aldersgruppen 18 - 25 år har fruktsalat til dessert julaften. Det kan tyde på at de yngre foretrekker friskere alternativer etter den uvant tunge julematen.

Tradisjonsrike juledesserter trenger oppfrisking

Dette behøver ikke bety at tradisjonsmaten er på vei ut, men for at den skal videreføres med glede kan vi friske opp kremdessertene litt. Riskrem kan toppes med deilig hjemmelaget bærsaus, og ser ekstra fristende ut med en god porsjon friske bær på toppen. Vi kan også finne gode varianter av multekrem der multene i større grad får spille hovedrollen.

- Den beste måten å ta vare på tradisjonene på er å tilpasse dem litt, slik at de omfavnes av dem som skal bære dem videre, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

En fruktsalat kan lages av de fruktene du liker best, krydres med typiske julekrydder og serveres sammen med iskrem eller for seg selv.

Nordmenns 5 på topp julaften:

  1. Riskrem (66 %)
  2. Multekrem (35 %)
  3. Karamellpudding (22 %)
  4. Iskrem (21 %)
  5. Fruktsalat (11 %)

Tallene er hentet fra Epinions undersøkelse gjennomført i november 2016 på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Se oppskriftene på www.frukt.no:

Bærcoulis

Multekrem

Bringebærsaus til riskrem

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.

Bilder

Friskere desserter på julaften faller i smak for de unge.
Friskere desserter på julaften faller i smak for de unge.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00http://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå er det snart norske jordbær til alle30.6.2017 14:26Pressemelding

Mange venter på de norske bærene, og nå er de på vei. Høysesongen for jordbær er juli – da er det mulig å få tak i disse kortreiste, solmodne delikatessene over hele landet. Den nydelige duften og den perfekte balansen mellom syre og sødme gjør jordbær til det mest etterspurte bæret i norske butikker. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.

I dag gikk startskuddet for Norgesmesterskapet 5 om dagen – sunn fastfood 201720.6.2017 16:39Pressemelding

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer nå, for 4. år på rad, konkurransen for alle spisesteder som serverer mat til folk på farten. Det er en kjensgjerning at de raske måltidene, de vi spiser på farten, når vi er underveis – i bilen til og fra, ofte er de som støtter minst opp under kostrådene. Det er her vi griper til en pølse med brød og en hvetebolle. Og det er selvsagt lov.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom