FINN.no

De mest populære feriedestinasjonene i Norge

Del

Borte bra, men hjemme er fortsatt best for mange, viser tall fra FINN reise. Og hit reiste vi i 2017!

FERIE I NORGE: Nordmenn elsker å feriere i Norge, viser tall fra FINN reise.
FERIE I NORGE: Nordmenn elsker å feriere i Norge, viser tall fra FINN reise.

- Aktive ferier har blitt en trend blant nordmenn, og mange ønsker derfor å ferierer her hjemme i Norge. Flybillettsøk innenlands viser for eksempel at mange søker seg til områder der natur og aktive opplevelser er lett tilgjengelig, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

At Norgesferie er populært, viser også FINNs reiseundersøkelse for 2018, gjennomført av Norstat*. Her svarer nemlig hele 20 prosent av respondentene, særlig de eldre, at de har planer om å tilbringe den kommende sommeren hjemme i Norge. Og 8 av 10 svarer at de ønsker å feriere både i Norge og utland.

Stor vekst
Blant destinasjonene som har opplevd stor vekst finner vi Nord-Norge, som var et meget ettertraktet reisemål sommeren 2017. Tall fra FINN reise viser at søk på flybilletter til Hammerfest doblet seg fra 2015 til 2017, og billetter til Leknes og Svolvær ble søkt på 76 prosent flere ganger i samme periode.

Også søk på billetter til Bodø, Tromsø og Alta har økt solid de siste to årene, noe som bekrefter at Nord-Norge, med lofotfiske, midnattsol og sitt store tilbud av aktiviteter, er svært attraktivt.

- Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, blir stadig mer populært. Nordmenn har virkelig fått øynene opp for det unike landskapet og naturopplevelsene som vår nordligste landsdel har å by på. - Vi reiser året rundt nå og tiltrekkes av aktiviteter som du kan gjøre i de ulike sesongene, som toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling, snøscootersafari. Lofoten har noe for enhver årstid, sier Christiansen.


Lofoten har blitt et populært reisemål for nordmenn (Foto: Shutterstock).

Nordmenn vil til fjells - og dette fylket er mest populært
Å leie feriehus eller hytte i Norge i ferier og helger har også økt i popularitet, og fra 2015 til 2017 har FINN reise opplevd en vekst på 50 prosent innenfor dette området, samtidig som antall ferieboliger lagt ut for utleie har økt markant. Og aktivitetsferier - gjerne i kombinasjon med fjell (friluft, ski) eller sjø (båt, bading), er en gjenganger når man ser på feriehusstatistikken fra FINN reise for 2017.

Blant de topp 10 mest populære destinasjonene innenlands finner vi nemlig hele syv fjell- og skidestinasjoner, med Trysil (Hedmark) på førsteplass, Hemsedal (Buskerud) på andreplass, Geilo (Buskerud) på fjerdeplass og og Hafjell (Oppland) på femte.

Ellers er Sjusjøen (7. plass), Norefjell (9. plass) og Beitostølen (10. plass) på topp 10, og Buskerud stikker av med seieren som fylket flest av oss ønsket å leie hytte/feriehus i i 2017.

Tall for feriehusleie fra første halvdel av januar i år bekrefter at ski- og fjelldestinasjonene er ettertraktede reisemål blant nordmenn i 2018 også, spesielt om vinteren. Og så langt i år har Trysil, etterfulgt av Hemsedal, Hafjell, Geilo og Norefjell vært på toppen av listen.


Hemsedal er blant de mest ettertraktede ski- og fjelldestinasjonene (Foto: Shutterstock). 

De mest attraktive sommerdestinasjonene
Blant andre populære destinasjoner i Norge i fjor, finner vi byer og kommuner litt lenger sør i landet, som Kristiansand (3. plass), Kragerø (6. plass) og Hvaler (8. plass). Disse stedene er særlig attraktive sommerstid, viser tall fra FINN reise.

- Mange av fjelldestinasjonene er populære hele året, på grunn av den økte interessen for tur- og friluftsliv. Men om sommeren ser vi også at mange trekker til steder der sjø og bademulighetene er større. Og da er særlig Vest-Agder, Østfold og Telemark populære områder å reise til, forteller Christiansen:

- Det som også er interessant å se, er at mange søker seg til destinasjoner som er relativt lett tilgjengelig - gjerne med bil, i forhold til der de bor. I Buskerud er for eksempel Hemsedal, Norefjell og Golsfjellet på topplisten, mens i Trøndelag finner vi Oppdal, Røros og Storlien blant de mest populære destinasjonene.

Ønsker du mer informasjon om de mest populære feriehus/hyttedestinasjonene per fylke i 2017, se dokument vedlagt nederst i PM, under kontaktpersoner. 

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehusdestinasjoner i Norge 2017:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Kristiansand
 4. Geilo
 5. Hafjell
 6. Kragerø
 7. Sjusjøen
 8. Hvaler
 9. Norefjell
 10. Beitostølen

Topp 10 mest søkte/bestilte feriehusdestinasjoner i Norge første halvdel av januar 2018:

 1. Trysil
 2. Hemsedal
 3. Hafjell
 4. Geilo
 5. Norefjell
 6. Sjusjøen
 7. Hovden
 8. Rauland
 9. Sirdal
 10. Oppdal

FINN reise har i gjennomsnitt 450.000 unike brukere per uke.

*Om FINNs reiseundersøkelse
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i oktober/november 2017. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2018, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.

Kontakter

Bilder

FERIE I NORGE: Nordmenn elsker å feriere i Norge, viser tall fra FINN reise.
FERIE I NORGE: Nordmenn elsker å feriere i Norge, viser tall fra FINN reise.
Last ned bilde
TRYSIL OG HEMSEDAL (avbildet): Er blant de mest populære destinasjonene i Norge når det gjelder leie av feriehus- og hytter, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock
TRYSIL OG HEMSEDAL (avbildet): Er blant de mest populære destinasjonene i Norge når det gjelder leie av feriehus- og hytter, viser tall fra FINN reise. Foto: Shutterstock
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom