Caritas Norge

De frivillige i Caritas kan vinne Frivillighetsprisen

Del

De frivillige veilederne ved Caritas Ressurssenter for innvandrere i Oslo er en av åtte finalister til Frivillighetsprisen 2018. Prisen deles ut av Frivillighet Norge, for å gi frivilligheten et ansikt og vise frem den frivillige innsatsen som foregår hver dag, over hele landet, og ofte i det stille.

- Flertallet av ressurssenterets frivillige har selv møtt det norske samfunnet som innvandrere og gir av sin tid til å hjelpe andre i sammen situasjon. Deres perspektiv er grunnmuren i senterets tilbud. Det sier leder for innenlandsarbeidet i Caritas Norge, Per Wenneberg.

Frivillige ved Caritas ressurssenter hjelper hver dag rundt 40 innvandrere. Veiledningen foregår i en åpen dialog, der kulturell forståelse er utgangpunktet for hjelp-til-selvhjelp. De besøkende til senteret kommer til Caritas fordi vi bistår innvandrere i integreringsprosessen, flertallet i møte med norsk arbeidsliv.

Veiledning på mange språk

Ved Caritas Ressurssenter i Oslo, kan innvandrere få veiledning på en rekke språk. I tillegg til generell rådgivning, har vi også mer spesialiserte rådgivningstilbud som helserådgiving, juridisk rådgiving, rådgiving innen oppholdsregler og utlendingsrett, selvhjelpsgrupper, jobbsøkerkurs, norskkurs og språkkafé. Vi tilbyr også en arbeidslivsfadderordning, hvor innvandrere kan få tilbud om en mentor som kan hjelpe til med jobbsøkingen.

- Når man reiser til et land hvor du ikke helt forstår fremgangsmåten, er det greit å ha et sted å henvende seg til. Caritas Ressurssenter for innvandrere er en arbeidsplass hvor vi, som ansatte og frivillige, brenner for å hjelpe, forteller Hamdi Mire Siad, en av de frivillige ved senteret.

Caritas som en venn

Martin Spyridis, en av de besøkende ved senteret er glad for at tilbudet finnes.

- For meg er Caritas som en far. Jeg kommer hit og jeg får svar. Jeg har vært her mange, mange ganger og de hjelper meg alltid. Caritas hjelper deg med all informasjon. Caritas er min venn, sier han.

Du kan stemme på de nominerte til og med førstkommende fredag 30. november ved å følge denne lenken: https://frivillighetensdag.no/
Her kan du også se en film om veiledningstjenesten til Caritas, og bli bedre kjent med Hamdi og Martin. Prisutdeling skjer på Frivillighetens dag 5. desember

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Caritas Norge

Caritas Norge
Caritas Norge
Storgata 38
0182 Oslo

+47 23 33 43 60http://www.caritas.no

Globale utfordringer – lokale løsninger

Caritas Norge er en hjelpeorganisasjon som arbeider for å bedre hverdagen for mennesker i Norge og i land i Europa, Afrika, Asia og Latin-Amerika. Caritas Norge ble opprettet 1952 som Norsk Katolsk Flyktningehjelp. I 1964 ble Caritas Norge en selvstendig stiftelse. Styret er Caritas Norges øverste organ og blir valgt av rådsmøtet, hvor alle menighetene i Den katolske kirken i Norge har stemmerett. Les mer om Caritas Norges organisering i Caritas Norges vedtekter.

Følg saker fra Caritas Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Caritas Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Caritas Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom