Danske BankDanske Bank

Danske Bank vil hjelpe små vekstselskaper

Del

I dag lanseres den digitale plattformen hub.no av Danske Bank og samarbeidspartnere i start-up miljøet i Norden. Målet med Hub.no er å gjøre det enklere for Start-ups å vokse og nå sine mål.

Dette vil vi gjøre gjennom å gjøre det lettere å rekruttere riktige personer, finne investorer og tilby nyttige råd og maler i en og samme portal.

Plattformen er utviklet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra over 150 intervjuer med start-ups i Norden. Her kom det tydelig frem at rekruttering, finansiering og finne de riktige verktøyene var en utfordring for selskapene. Bak plattformen står det anerkjente co-working- og innovasjonsmiljøet Rainmaking i Danmark. I tillegg er det i Sverige og Norge tilknyttet lokale partnere og entreprenører som skal stå for den daglige driften av portalen.

- Danske Bank ønsker å ta en aktiv rolle i dette økosystemet ved å bidra til økt vekst og støtte opp om innovasjon, både i Norge men også i Norden for øvrig. Vi har derfor valgt å utvikle Hub.no som en naturlig del i vårt arbeide før å støtte vekstbedrifter på deres reise, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet i Danske Bank i Norge, Bent R. Eidem.

Plattformen kommer til å være i kontinuerlig utvikling og nye løsninger vil bli lansert etterhvert vi identifiserer nye behov. Ambisjonen er at the Hub skal bli en nordisk plattform med et solid overblikk over det nordiske startup miljøet og som kan bidra til koble potensielle arbeidstakere og investorer på tvers av landegrensene.

- Som skomakeren blir vi ved vår lest og tilbyr klassiske banklån. Men vi ønsker å legge til rette for at spennende forretningsideer finner risikovillig kapital og likviditet på andre måter enn bank. Som bank kan vi komme inn i bildet når virksomheten vokser og får behov for bankfinansiering, sier Eidem.

Dette inneholder hub.no i dag:

  • Finansiering. Nærmer 70 forskjellige nordiske investorer er registrert på hub.no. Disse er knyttet opp mot et verktøy som matcher deg opp mot riktig investor basert på hvilken fase og bransje din startup befinner seg i.
  • Rekruttering. Det er allerede registrert flere titalls norske startups som søker kandidater til sine stillinger. Søknadsprosessen krever kun at man legger inn navn, nummer og en LinkedIn-profil. Alle kandidater pre-screenes slik at kun relevante søknader kommer igjennom.
  • Profilsider for Startups. Siden er ment å showcase bedriftene i jakten på nye kolleger, investorer, mentorer eller vise rett og slett hva de driver med. Man kan velge mellom en enkel profil, eller en mer utvidet profil som går i dybden på selskapet.
  • Tools: Her får man tilgang til ulike verktøy for å opprette, drive og ekspandere bedriften. Tools-seksjonen inneholder for tiden maler til foiler som kan brukes i sammenheng med pitcher og styremøter. Mer kommer her forløpende. F.eks gratis juridiske dokumenter for det norske markedet.
  • The Hub ble lansert i 2015 i Danmark av Danske Bank og Rainmaking og er i dag landets største jobb- og investeringsplattform for startups. Plattformen har mottatt mye positive tilbakemeldinger både fra startups og jobbsøkere.

Fakta The Hub.dk Oktober 2016

  • 35 000 besøkende pr mnd.
  • +600 aktive startups på plattformen
  • Nesten 1000 jobber utlyst og nærmere 9000 jobbsøknader formidlet
  • 2000 koblinger mellom start-ups og investorer gjennom vårt investormatching verktøy.

Kontakter

Anders Oskar Bråthen, prosjektleder, Mobil: 906 78 430

Bent R. Eidem, konserndirektør Bedriftsmarked, Mobil: 905 95 172

Bilder

Lenker

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no
Vi er banken for de gode person- og bedriftskundene. Vi tilbyr personlig rådgivning, god service og produkter tilpasset kundenes behov.

Følg saker fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom