Norske Kokkers Landsforening

Culinary World Cup 2018 – Se De Norske Kokkelandslagene i innspurten til VM på Oslo S søndag

Del

Kokkelandslagene gjør de siste forberedelsene før de reiser til Culinary World Cup. (VM for kokkelandslag) i et arrangement som er åpent for publikum på Oslo S søndag 11.nov.2018 kl 1300.

Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen

VM arrangeres hvert fjerde år i Luxembourg, og er blant de to viktigste konkurransene for De Norske Kokkelandslagene – i tillegg til Culinary Olympics. Årets VM gjennomføres 24-29.11.2018.

Kokkelandslagets største oppgave og den mest faglig utfordrende er
Kulinarisk kunstprogram og Pastry art program.
Kokkelandslaget presenterer sine kunstverk fra denne oppgaven
for publikum på Oslo S søndag 11.nov.

Dette er det som blir presentert:

Fire forskjellige typer fingermat for seks (6) personer

• To (2) forskjellige typer tilberedes kaldt og serveres kaldt

• To (2) forskjellige typer tilberedt varm og servert kald

• En (1) plate en del med ett (1) stykke hver for presentasjon

En (1) kald fest / buffet tallerken for åtte (8) personer

En festlig / buffet tallerken bestående av

• Tre hovedelementer med en garnering for hvert hovedelement

• Endestykkene som skal plasseres på tallerkenen nær representativ skiver

• Bufféplaten må serveres med salat og minst to (2) sauser eller chutney på siden.

Salat er ikke garnering og må serveres separat. En bolle / tallerken for servering av salat / sauser / chutney må værepresenterte en del

Tre (3) forskjellige forretter for en (1) person

• En (1) varmstarter der alle komponenter skal være varme, vises kaldt

• To (2) kaldstarter hvor alle komponenter skal være kalde, vises kaldt

En (1) lakto-ovo vegetarisk tre-retters lunsjmeny for en (1) person

• Forrett skal kald eller varm, presenteres kald

• Hovedrett, tilberedt varmt, presenteres kaldt

• Dessert

Fine Dining Gastronomisk Meny for en (1) Person

• Bestående av 5 retter

• Dessert inkludert

Ved spørsmål, ta kontakt!

KONTAKTINFO:
Espen Wasenius
Daglig Leder NKL
Mobil: +47 957 74 569
E-post:
espen@nkl.no
www.nkl.no

Jørn Lie
Manager De Norske Kokkelandslagene
Mobil: +47 907 25 598
manager.kokkelandslaget@nkl.no

Bilder

Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Det Norske kokkelandslaget. Foto: Sebastian Ludvigsen
Last ned bilde
Eksempel fra kokkelandslagets Kulinariske buffet fra Culinary Olympics 2016 Foto: Eirik Nilssen
Eksempel fra kokkelandslagets Kulinariske buffet fra Culinary Olympics 2016 Foto: Eirik Nilssen
Last ned bilde

Om Norske Kokkers Landsforening

Norske Kokkers Landsforening
Norske Kokkers Landsforening
Tollbugata 8A/B
0152 Olso

http://www.nkl.no

Norske Kokkers Landsforening er en nasjonal organisasjon som har til formål å fremme kokkefaget.

Følg saker fra Norske Kokkers Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kokkers Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norske Kokkers Landsforening

Håvard Werkland hos Scandic Nidelven i Trondheim til topps i NM i Kokkekunst 201828.9.2018 09:28Pressemelding

10 kokker har denne uken kjempet om seieren og Kongepokalen i NM i kokkekunst, som ble arrangert i Trondheim 26. og 27. september. Etter to dagers intensiv jobbing ble Håvard Werkland hedret med HMK pokal torsdag kveld. I tillegg til norgesmestertittelen får Håvard Werkland delta i Nordisk mesterskap på Island neste år, og automatisk en plass i “veien videre til Årets kokk 2019”.

Her er finalistene til NM i Kokkekunst 2018!8.6.2018 13:14Pressemelding

Deltagere og utvelgelse 15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen. Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00. Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni. Oppgave NM i kokkekunst 2018 Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer: FORRETT: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten. HOVEDRETT: Yt