Coop Norge

Coop og Den Stolte Hane lanserer narasin-fri kylling

Del

Coop og Den Stolte Hane lanserer som den første aktøren i Norge kylling merket «fri for narasin i fôret». – Norsk kylling er i verdensklasse når det gjelder mattrygghet, men for oss har det vært viktig å lytte til kundene. De ønsker narasin-fri kylling, derfor er det ekstra hyggelig endelig å kunne tilby dette i våre butikker, sier kommunikasjonsjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Den Stolte Hane, som leverer til Coop, har jobbet snart i ett år med å utvikle produkter med kylling som ikke har fått narasin i fôret. I  dag er nær halvparten av Den Stolte Hanes gårder fri for narasin.

– Vi merker i første omgang et stort antall av vår bestselger «Den Stolte Hane kyllingfilèt 750 gram» som narasin-fri. De første varene slippes til Coops butikker på østlandet denne uken og deretter i resten av landet. Den Stolte Hane har som mål at all kylling skal være vokst opp uten narasin i fôret, sier daglig leder Fredrik Strømmen i Den Stolte Hane.

Salget på tur opp
Etter den store oppmerksomheten rundt bruk av narasin i kyllingfôr, merket vi en økende skepsis blant kundene og kyllingsalget gikk merkbart ned. Salget har tatt seg opp, og er nå omtrent på samme nivå som mot slutten av 2014.

– Både Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet og Mattilsynet slår fast at norskprodusert kylling er sunn og trygg mat. Men vi ser at mange forbrukere fortsatt har vært bekymret med tanke på bruk av narasin i fôret, det er derfor gledelig at vi nå endelig kan tilby disse kundene dette produktet i våre butikker. Kylling er et sunt produkt og viktig for folkehelsa derfor er det viktig at alle føler trygghet til produktene, sier Kristiansen

Norske bønder i verdensklasse
Norske bønder er i verdensklasse når det gjelder oppdrett av kylling. Både i forhold til dyrevelferd og minimal bruk av medisinering og vaksinering. Behandling av kylling med antibiotika i Norge, er tilnærmet ikke-eksisterende. Den Stolte Hane har aldri behandlet med antibiotika.

– Kylling i Norge har i dag en svært god helsestatus. Vi ønsker ikke en situasjon der dette endrer seg. Den Stolte Hane har derfor meget strenge rutiner og krav til kvalitet på våre kyllinggårder.  For oss har det vært viktig at vi er helt sikre på at narasin-fri oppvekst ikke går på kompromiss med dyrenes velferd eller fører til økt antibiotika forbruk, før vi gjennomfører en utfasing hos alle våre bønder, sier Strømmen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom