Coop Norge

Coop lanserer egg fra utegående høner

Del

Coop lanserer nå «UT»-egg fra høner som har mulighet til å være utendørs som et ledd i Coops langsiktige arbeid for bedre dyrevelferd og for å gi kundene større valgfrihet.

Miljøsjef i Coop Norge, Knut Lutnæs, viser frem Coops nye "UT"-egg fra utegående høner. Foto: Coop.
Miljøsjef i Coop Norge, Knut Lutnæs, viser frem Coops nye "UT"-egg fra utegående høner. Foto: Coop.

I motsetning til frittgående verpehøns får utegående høner i store deler av året gå fritt ute og oppleve sol, regn, vind og frisk luft. De kan hakke og skrape i bakken etter insekter, vekster og leve ut et naturlig høneliv.

- Utegående verpehøns er et skritt på vegen mot økologisk drift, som er Coops hovedstrategi. Hovedforskjellen er at utegående verpehøns ikke spiser økologisk fôr og har mindre strenge arealkrav. Dette er uansett et viktig tiltak for økt dyrevelferd, sier miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge.

Kundene, som også eier Coop, kan dermed velge mellom økologiske egg, egg fra høner i miljøbur, egg fra innendørs frittgående høner og egg fra frittgående høner som kan gå ut når været tillater det.

- Dette mener vi er å ta både kundene og dyrevelferden på alvor, sier Lutnæs.

«UT»-eggene er kommet i stand gjennom tett samarbeid med engasjerte produsenter, og vil være tilgjengelig i alle Coops butikker fra uke 41.

- Coop er opptatt av god dyrevelferd og jobber systematisk for forbedringer, basert på fakta og anbefalinger fra fagmiljøer. Norsk landbruk generelt og fjørfeproduksjon spesielt, holder en meget høy standard når det gjelder dyrevelferd og dyrehelse, sammenlignet med de aller fleste andre land. Dette er avgjørende å ta vare på, sier Lutnæs.

Når det gjelder egg, prioriterer Coop økologisk produksjon der hønene ifølge fagmiljøer i størst grad får utløp for naturlig adferd og får mulighet til å være utendørs.

- Vi ser at våre kunder i stadig økende grad velger økologiske egg fra vår økologiske serie Änglamark, og egg er en av kategoriene hvor vi har høyest andel økologi. Salget av egg fra burhøns er stabilt, mens salget av egg fra innendørs frittgående høner faktisk faller i volum. Vi vil fortsette innsatsen for økologisk eggproduksjon i tiden som kommer, sier Lutnæs.

«UT»-eggene vil være noe rimeligere i produksjon enn økologiske egg, blant annet på grunn av at man kan bruke konvensjonelt fôr.

- Lanseringen innebærer ikke at vi faser ut egg fra burhøns. Våre dyktige produsenter, som er selvstendig næringsdrivende, må selv velge sin driftsform ut fra de forutsetninger de har. Coop skal være en forutsigbar og troverdig samarbeidspartner for norske bønder – også innen eggproduksjon. Vi skal velge bærekraftige løsninger, basert på kunnskap og fakta. Vi skal gi kundene mulighet til å velge, sier Lutnæs.

Kontakter

Bilder

Miljøsjef i Coop Norge, Knut Lutnæs, viser frem Coops nye "UT"-egg fra utegående høner. Foto: Coop.
Miljøsjef i Coop Norge, Knut Lutnæs, viser frem Coops nye "UT"-egg fra utegående høner. Foto: Coop.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,7 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

Flere norske menn enn kvinner ser det norske kvinnelandslaget kjempe om gull i Frankrike17.6.2019 10:43:07 CESTPressemelding

Halvparten av norske menn benker seg foran TV-en for å heie frem våre beste kvinner i det pågående fotball-VM i Frankrike. Det viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Toppserie-sponsor Coop Prix ved oppstarten av gruppespillet. Likevel viser samme undersøkelse at det er en gjennomgående lav kjennskap til den hjemlige Toppserien og spillerne på landslaget. Coop Prix-sjef Ingjerd Vestengen vil nå slå et slag for å ta engasjementet rundt VM-sluttspillet videre til den norske Toppserien.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom