Coop Norge

Coop fortsetter veksten i dagligvarebransjen

Del

Coop fortsetter suksessen i dagligvaremarkedet, og spesielt sterk er veksten for lavpriskjeden Extra. Coop fortsetter også å styrke sin markedsandel.

Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.
Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.

Det viser ferske til fra analysebyrået Nielsen. Kvartalsrapporten for dagligvarebransjen utvikling i tredje kvartal viser en fremgang på 0,6 prosentpoeng for Coop totalt, mens Extra er vekstvinner med 1,3 prosentpoeng høyere markedsandel. Målt i såkalt organisk salgsvekst (sammenlignbare butikker) har Extra økt salget med 4,7 prosent i hittil i år, fulgt av Coop-kjeden Obs med 3,5 prosent økning.

– Dette har vært nok et utrolig kvartal takket være alle de fantastiske ansatte i Coop. Samtidig har vi respekt for den sterke konkurransen i markedet og lener oss definitivt ikke tilbake, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge. 

Lavpriskjeden Extra var vekstvinner i 2016 og ligger an til å bli den raskest voksende enkeltkjeden også i 2017. 

– Vinneroppskriften er enkel. Lave priser kombinert med et stort utvalg basert på det kunden vil ha. Vi åpnet butikk nummer 370 i forrige uke, og har stor tro på at den gode utviklingen fortsetter, sier Christian Hoel, kjededirektør i Extra.

Alle Coops kjeder har høyere organisk vekst enn markedet og det er verdt å merke seg at supermarkedkjeden Coop Mega vokser med 1,0 prosent i et marked dominert av lavpriskjeder.

– Når utviklingen nå sammenlignes med den gode perioden vi opplevde i andre halvdel av fjoråret, er den organiske veksten desto mer imponerende. Ansatte i Coop, som hver dag setter kunden først i alt de gjør, sørger for at vi både får nye kunder og at de eksisterende stadig vender tilbake. I det siste kvartalet passerte vi også totalt 1,6 millioner medeiere, så det er mange som vil være med på vinnerlaget. Vi har fullt fokus på videre vekst og legger til rette for å åpne enda flere butikker fremover, sier Stokke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.
Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

Situasjonen rundt Rognaldsen bakeri31.10.2018 19:49Aktuelt

Fredag 19. oktober ble Rognaldsen bakeri på Lindås stengt av Mattilsynet, før samme tilsyn gjenåpnet deler av bakeriet søndag 21. oktober. Bakeriet er deleid av Coop Norge Industri SA og har levert bakervarer til butikker i Bergen og omegn. Det som er avdekket er graverende og fullstendig uakseptabelt, og Coop Norge SA er svært rystet over Mattilsynet funn. Coop Norge beordret derfor bakeriet stengt med umiddelbar virkning da vi mottok rapporten fra tilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom