Coop Norge

Coop fortsatt på omdømmetoppen

Del

Coop har nok en gang best omdømme blant dagligvarekjedene på Ipsos årlige omdømmeundersøkelse. Aller best inntrykk har de yngste kundene.

Coop Norge AS
Coop Norge AS

Om lag åtte av ti spurte svarer at de har et godt eller meget godt inntrykk av Coop Norge i Ipsos omdømmeundersøkelse for 2016, som omfatter alle de store selskapene i Norge. Coop får fjerdeplass på totallisten, bak NRK, Tine og Vinmonopolet, og langt foran sine nærmeste dagligvarekonkurrenter.

- Vi setter kunden først i alt vi gjør. Derfor blir vi utrolig stolte når våre kunder, som også er våre eiere, gir en så fantastisk tilbakemelding på jobben våre dyktige ansatte gjør hver eneste dag, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA.

Stokke mener det er spesielt gledelig at de yngre kundene har et særlig godt inntrykk av Coop. Han mener dette henger sammen med utviklingen som viser at hver tredje nye medeier i Coop er under 30 år. For få uker siden passerte Coop 1,6 millioner medeiere.

- Coop er en del av delingsøkonomien, og vi opplever at eierformen, der kundene eier butikken sammen og deler på overskuddet, særlig appellerer til yngre kunder. Samtidig stiller eierformen høye krav til at vi opptrer som en ansvarlig samfunnsaktør og lytter til våre medeiere. Det positive omdømmet tyder på at vi lykkes med dette, sier Stokke.

De gode resultatene fra Ipsos omdømmemåling for Coop er sammenfallende med resultatene fra tidligere omdømme- og kundetilfredshetsundersøkelser i 2017. I omdømmeanalysen Reptrak i april hadde Coop den kraftigste veksten noensinne. I Norsk Kundebarometer, som ble presentert i mai, hadde Coops lavpriskjeder Obs og Extra den høyeste veksten i kundetilfredshet blant dagligvarekjedene.

- Vi ser at de positive oppfatningene som folk har av Coop også resulterer i flere kunder og god vekst for våre butikker. Eksempelvis er vår lavpriskjede Extra den raskest voksende dagligvarekjeden i Norge også i 2017.

Kontakter

Bilder

Coop Norge AS
Coop Norge AS
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no
Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1.250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs!, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked, og Matkroken. I tillegg driver Coop ca 120 byggevarehus i kjedene Obs! Bygg, Extra Bygg og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,5 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom