Coop Norge

Coop advarer mot spammeldinger

Del

De siste dagene har mange av Coops kunder opplevd å få en SMS eller e-post om gratis gavekort og en pakke i butikk fra Coop. Det er ikke Coop som har sendt ut disse meldingene og Coop advarer mot å trykke på linkene i disse.

Her er en type melding flere av Coops kunder har fått de siste dagene.
Her er en type melding flere av Coops kunder har fått de siste dagene.

– Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammeldinger i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier Silje Verlo Alisøy, kommunikasjonsrådgiver i Coop. – Vår sikkerhetsavdeling, i samarbeid med vår juridiske avdeling, har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak meldingene.

-Denne gangen ser det ut som at Coop er avsender av SMS-en, men dette er et svindelforsøk, sier Alisøy.

3 ting som kan tyde på at e-posten du får er spam

- Avsenders e-postadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer e-posten fra merkelige mailadresser, i dette tilfellet kom den fra blant annet fra In Bramlet, Cathern Bottenfield og Burma Golonka.

- E-posten eller SMS-en innholder rettskrivningsfeil. I dette tilfellet var meldingen skrevet på godt norsk, og da er det vanskeligere å se at det er spam. Men ofte inneholder spammeldingen skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

- Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammeldinger vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

Kontakter

Bilder

Her er en type melding flere av Coops kunder har fått de siste dagene.
Her er en type melding flere av Coops kunder har fått de siste dagene.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

Situasjonen rundt Rognaldsen bakeri31.10.2018 19:49Aktuelt

Fredag 19. oktober ble Rognaldsen bakeri på Lindås stengt av Mattilsynet, før samme tilsyn gjenåpnet deler av bakeriet søndag 21. oktober. Bakeriet er deleid av Coop Norge Industri SA og har levert bakervarer til butikker i Bergen og omegn. Det som er avdekket er graverende og fullstendig uakseptabelt, og Coop Norge SA er svært rystet over Mattilsynet funn. Coop Norge beordret derfor bakeriet stengt med umiddelbar virkning da vi mottok rapporten fra tilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom