Color Line

Color Line bygger nytt logistikksenter i Hirtshals

Del

Color Line bygger et logistikksenter på totalt 18 000 m2 i Hirtshals. I tråd med Color Lines miljøprofil bygges senteret etter danske standarder og krav der bærekraftige løsninger er prioritert. Det første spadetaket tas fredag, og de første 9 400 m2 av bygget vil stå klare i september 2019.

Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line

- Innkjøp til Color Lines seks skip ligger på ca 1 milliard NOK i året. Når vi nå får et hovedlager nært havnen i Hirtshals vil det vil bidra til effektivisering og økt kvalitet i alle ledd. Vi gleder oss til å få samlet logistikktjenestene, og med det sikre en fremtidsrettet utvikling av våre tjenester også på dette feltet, sier logistikksjef for Color Line i Danmark, Christian Krøldrup.

Color Line har siden sommeren 2014 arbeidet målrettet for å samle alle lagerenhetene under ett tak, og når senteret åpner høsten 2019, blir havnen i Hirtshals et viktig knutepunkt for selskapet. Årlig håndterer Color Lines avdeling for lager og logistikk mer enn 80 000 europaller med Food & Bevrages, non-food og tax-freevarer. Det nye senteret vil gi økt kapasitet, og nye digitale løsninger vil øke effektiviteten. Med nyetableringen av det topp moderne logistikksenteret stiller Color Line sterkt også for fremtidig vekst. Danmark og Hirtshals havn er viktig for Color Line, og satsingen bekrefter dette.

Utbyggingen vil foregå i tre faser der den første fasen inneholder bygninger til administrasjon, lager, kjøle- og fryserom. Fredag tar borgermester i Hirtshals, Arne Boelt, det første spadetaket i jorden der Color Lines logistikksenter vil ligge.

Color Line har vært et foregangsrederi på miljøsiden med byggingen av Norges første høyspente anlegg for landstrøm i Oslo i 2011. Rederiet har i dag etablert landstrøm i alle havner selskapet trafikkerer i Norge, og det arbeides for å etablere landstrøm også i Kiel. Color Line bygger verdens største plug-in hybrid skip, med levering fra Ulstein verft i mai 2019. I januar 2019 åpner selskapet en ny fraktrute mellom Oslo og Kiel, som er et viktig bidrag for å flytte gods fra vei til sjø.

Color Line er i dag det eneste rederiet i den internasjonale passasjer- og godstrafikken til og fra Norge med skip i norsk skipsregister og med norsk hovedkontor.

Fakta om Color Lines logistikksenter i Hirtshals

• Mai 2018: Prosjektstart
• August 2018: Byggestart
• September 2019: Overlevering av bygget til Color Line
• Byggherre: Color Line Danmark A/S, Logistic Director Christian Krøldrup
• Byggherrerådgiver: Sweco Danmark A/S, Chefrådgiver Ole Møller Christensen
• Totalentreprenør: Amatech A/S, Prosjektdirektør Torben Knudsen
• Byggingen gjøres i henhold til danske bygge- og isoleringsstandarder (2020-krav) med fokus på reduksjon i energiforbruk ved bruk av isolasjon og solceller
• Innkjøpsvolum til rederiets skip ligger på ca 1 milliard norske kroner årlig

For informasjon om logistikksenteret, byggestart og arrangementet i Hirtshals fredag 17. august ta kontakt med Christian Krøldrup.

Christian Krøldrup, Logistikksjef, Color Line Danmark A/S
Telf.: + 45 99 56 2011, mobil.: +45 401 86 648

Kontakter

Bilder

Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Last ned bilde
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Last ned bilde
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Last ned bilde
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Logistikksenter i Hirtshals, Danmark. Illustrasjon: Color Line
Last ned bilde

Om Color Line

Color Line
Color Line
PB 1422 Vika
0115 Oslo

22 94 44 00http://www.colorline.no

Color Line AS er Norges største og et av Europas ledende cruise- og transportrederier med ca. 2 350 årsverk i fire land. Årsomsetningen er rundt NOK 5 milliarder. Årlig reiser ca. 4 millioner personer til og fra Norge med selskapets skip. Color Line transporterer nærmere 900 000 personbiler og ca. 180 000 fraktenheter. Rederiet har i dag en operasjonell flåte på seks skip, og opererer fire internasjonale fergelinjer mellom sju havner i Norge, Tyskland, Danmark og Sverige.

Selskapets visjon er å bli Europas beste rederi innen cruise og transport.

Følg saker fra Color Line

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Color Line på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Color Line

Color Line åpner ny fraktrute og dobler godskapasiteten sjøveien mellom Oslo og Kiel10.1.2019 15:00:00Pressemelding

10. januar seiler M/S Color Carrier for første gang fra Hjortneskaia i Oslo til Kiel i Tyskland. Med det nyinnkjøpte ro-ro skipet kan Color Line inklusiv dagens tonnasje frakte ca. 80 000 trailere årlig på denne strekningen. Det tilsvarer en sammenhengende kjede trailere fra Oslo til Tromsø. - Satsingen er et viktig bidrag for å styrke den miljøvennlige sjøveien som representerer godsets kollektivløsning, sa konsernsjef Trond Kleivdal under åpningsseremonien torsdag. Med satsingen på Color Carrier rendyrker Color Line ro-ro transport som nytt aktivitetsområde.

Color Line – 300 verftsarbeidere i sving på Color Hybrid15.11.2018 14:21:45Aktuelt

I dag markerte Color Line og Ulstein Verft offisielt startskuddet for utrustingen av verdens største plug-in hybrid skip. 300 verftsarbeidere er i gang om bord, og i desember blir det flere. Color Line har investert over 1,2 milliarder kroner i skipet. Byggingen gir ringvirkninger i form av nye arbeidsplasser, økt verdiskaping, samt at det gir teknologiske «spillovers» på andre deler av den maritime klyngen i Norge. Total sysselsettingseffekt er beregnet til ca 950 årsverk.

Color Hybrid – Norskbygget og miljøvennlig28.9.2018 15:15:11Aktuelt

I mai 2019 overtar Color Line verdens største plug-in hybrid skip fra Ulstein verft. Allerede før skipet er bygget ferdig har Color Hybrid rukket å bli prisbelønt. Under åpningsseremonien av Nor-Shipping i fjor ble skipet kåret til vinner av «Next Generation Ship Award» som det mest lovende design på skip som skal sjøsettes det kommende tiåret. Hele 70 prosent av leverandørene er en del av den maritime klyngen i Norge. Stålskroget nærmer seg ferdigstillelse og i slutten av oktober blir skipet tauet fra Polen til Ulsteinvik.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom