Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola Enterprises anerkjennes for sitt bærekraftsarbeid

Del

(Lørenskog, 15.09): Tapperikonsernet CCE, som Lørenskog-baserte Coca-Cola Enterprises Norge AS er en del av, er nå tatt opp i den prestisjefylte børsindeksen Dow Jones Sustainability Index (DJSI) for selskaper som setter bærekraft høyt på agendaen

Nyheten vekker begeistring ved det norske kontoret. Selskapets sjef for bærekraft og samfunnsansvar i Norge karakteriserer dette som en viktig uavhengig anerkjennelse:

– Å drive på en ansvarlig måte er i kjernen av forretningsplanen vår. DJSI er en av de mest respekterte bærekraftsoversiktene i verden, så det henger svært høyt å komme på den listen, forteller Cathrine Stang Lund.

Dow Jones Sustainability Index er en global indeks som følger de finansielle resultatene til ledende selskaper med sterke ambisjoner innen bærekraft. Indeksen er basert på en analyse av finansielle, økonomiske, sosiale og miljøfaktorer.

– Totalt ble 3000 selskaper evaluert for inkludering i indeksen. Kun tre drikkevareselskaper kom med på DJSI World Index, og vi er stolte av at Coca-Cola Enterprises er blant de tre, understreker Stang Lund.

Strategisk betydning
Administrerende direktør ved CCEN, Stein Rømmerud, ser rangeringen på DJSI som en viktig milepæl:

– Vårt mål er å være den beste leverandøren på samfunnsansvar i norsk drikkevarebransje. Denne noteringen kommer som et resultat av at selskapet har satt bærekraft høyt på agendaen over mange år, og at vi bruker samfunnsansvar som en veileder i alt vi gjør. Vi har akkurat revidert våre 2020 mål og gjort dem enda mer ambisiøse, så vi har mye å leve opp til også fremover, avslutter Rømmerud.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Cathrine Stang Lund, Sjef for samfunnsansvar og bærekraft
Cathrine Stang Lund, Sjef for samfunnsansvar og bærekraft
Last ned bilde

Om Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola European Partners Norge
Coca-Cola European Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Company Norge og Coca-Cola European Partners Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Company Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola European Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Coca-Cola European Partners Norge distribuerer også produktene til Monster Beverages. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola zero sugar®, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero® Urge, TAB X-tra®, Glaceau Smartwater®, bonaqua®, Adez®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, CHAQWA®, Burn og Monster. Coca-Cola European Partners Norge har rundt 650 medarbeidere i Norge, og Coca-Cola Company Norge har i overkant av 10 ansatte.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg saker fra Coca-Cola European Partners Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola European Partners Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coca-Cola European Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom