Cisco Norge

Cisco på vei mot det selvkjørende nettverket

Del

På Cisco Live i Barcelona lanserte Cisco denne uken Network Assurance Engine for datasenter nettverk og DNA Assurance for sitt intensjonsbaserte LAN- og WAN-nettverk. Løsningene sørger for funksjonalitet og analysemetoder som forutser hendelser, gir bedre driftsmiljø og høyere sikkerhet for nettverksansvarlige.

I fjor sommer lanserte Cisco neste generasjon nettverk kalt Intent-based Network – intensjonsbasert nettverk på norsk. Sentralt i det intensjonsbaserte nettverket står DNA Assurance. Assurance kan oversettes med funksjonalitet og analysemetoder som forutsier hendelser og konsekvenser av endringer, som gir et bedre driftsmiljø og høyere sikkerhet for nettverksansvarlige. Nå lanseres programvaren som i enda større grad skal utnytte de mange og nye mulighetene i denne typen nettverksstruktur.

– Det vi nå lanserer er proaktiv og prediktiv driftsikring for nettverk. Bare gjennom dyp operasjonell innsikt og ende-til-ende-informasjon fra brukere, enheter, nettverk og applikasjoner, kan vi forutsi hva som vil skje i nettverket, hvilke problemer som vil kunne oppstå og hvordan vi kan unngå disse. I markedet i dag er det løsninger som leverer innsikt og driftsoversikt over segmenter og deler av nettverket og operasjonell status, men mangler ende-til-ende oversikt. Denne oversikten er viktig for å kunne redusere tiden det tar å finne kjerneårsaken, root cause, til problemet. Dette gjøres nå mulig gjennom 360-graders visibilitet på konteksten i nettverket – altsåhvem, hva, hvor, når og hvordan, sier Jan Solhøy, Teknisk direktør i Cisco Norge.

Reduserer tid og kostander
De siste årene har det vært en voldsom økning i mobile enheter, skybaserte løsninger og en eksponentiell økning i sikkerhetstrusler som har utfordret de nåværende løsningene for vedlikehold og drift av nettverk.

– I en undersøkelse gjort av Cisco blant sine kunder, viser det seg at IT-operatørene bruker 43 prosent av tiden sin på å feilsøke nettverksfeil, og man jobber ofte etter å finne den berømte «nåla i høystakken». Feilsøking er tidkrevende, og mer enn tre fjerdedeler av tiden går med på å samle inn data, sier Solhøy. 

– Intensjonsbasert nettverk gjør at man går fra en reaktiv til proaktiv løsning, hvor nettverket selv i svært stor grad kan finne feil, hvor og når det skjedde og hvordan feilen oppsto. Med de nye produktene vi lanserer nå tar vi i bruk betydelige fremskritt vi har gjort innen maskinlæring og kontekstuell innsikt for nettverket, sier Jan Solhøy.

Tre produkter
Med Ciscos DNA Assurance-portefølje lanseres det tre produkter som er tilpasset ulike typer og deler av nettverket:

  • For datasenter-nettverk lanseres Cisco Network Assurance Engine. Dette systemet bruker kontinuerlig verifisering av hele nettverket til å sørge slik at man øyeblikkelig får beskjed om hvor nettverket ikke fungerer som det skal og hvorfor. I tillegg tilbyr den forslag til hvordan man kan løse problemet. 

  • Cisco DNA Center Assurance gir et 360-graders bilde av nettverket som forteller hva som skjer mellom brukere og applikasjoner i sanntid. Dette fører til at man vil bruke vesentlig mindre tid og ressurser på å feilsøke på tvers av det kablede og trådløse nettverket. Med historiske data vil man kunne gå tilbake i tid og spille av hva som skjedde for å finne ut hvor og når feilen oppsto.

  • For kunder med distribuert IT-drift, kan Cisco Meraki Wireless Health gi en betydelig forenklet driftsituasjon ettersom Cisco Meraki bruker skybasert administrasjon og IT driftsmodell. Cisco Meraki Wireless Health reduserer tiden det tar for å løse et trådløst problem, ved hjelp av rik analyse og innsikt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Cisco Norge

Cisco Norge
Cisco Norge
Philip Pedersens vei 1
1366 Lysaker

https://www.cisco.com/c/no_no/index.html

Cisco (NASDAQ: CSCO) er verdensledende innen teknologi som har fått internett til å fungere siden 1984. Våre ansatte, produkter, og partnere hjelper samfunnet med sikker oppkobling mot internett og å gripe morgendagens muligheter i dag. Les mer på https://www.cisco.com/c/no_no/about/press.html og følg oss på Twitter @Cisco og @CiscoNorway.