Circle K Økern ble norgesmester i sunn fastfood 2017
Stor oppslutning og ivrige deltakere
Prisutdelingen fant sted under Matstreif, fredag 22. september 2017. Norges største nasjonale matfestival ble et naturlig sted å kåre en norgesmester blant de mange deltakerne i årets konkurranse.
- Oppslutningen rundt årets NM i sunn fastfood har vært fantastisk, med hele 90 påmeldte deltakere. Dette er ny rekord, og vitner om engasjerte drivere rundt om i hele landet, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen.
Konkurranseperioden gikk fra 20. juni til 20. august, og i etterkant ble de påmeldte bedt om å sende inn en evaluering av retten de var påmeldt med, samt markedsføringen og salget i perioden. Deltakelsen var stor både hos kjedene og hos de enkeltstående aktørene, men spesielt Shellkjeden fikk honnør for engasjementet de har vist i konkurransen.
- Vi må berømme Shell for deres engasjement i årets konkurranse. Svært mange lokale Shellstasjoner har deltatt, og det er tydelig at Shell har stolte medarbeidere som hver dag jobber for å tilby kundene sunnere alternativer, sa Mona Halvorsen.
Sunnere alternativer skal friste kundene
Det er en trend i dag at vi ønsker å spise sunt, også når vi er utenfor hjemmet. Likevel er det ikke alltid så enkelt, og vi vet at mange oppfatter fastfood som noe negativt. Årets finalister viser at det behøver det ikke å være.
- Vi verken kan eller bør tvinge forbrukere til å spise sunnere. Det fungerer dårlig på lang sikt. Derfor er det gledelig å se at KBS-bransjen gir oss stadig flere grønne og fristende alternativer innenfor fastfood-segmentet som kundene velger fordi de smaker godt, sa ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.
Prosjektleder Toril Gulbrandsen er helt enig. – Circle K Økern gjør det enkelt å velge sunt!
Det var assisterende daglig leder Trine Isaksen og matansvarlig Martine Kopacikova som mottok prisen på vegne av Circle K Økern. En annen stasjon i kjeden, Circle K E6 Berkåk, fikk 2. plass i fjorårets konkurranse da de var påmeldt med sin salatbar. Nå har kjeden tatt et steg videre med sitt nye konsept der baguetter, salater og meksikanske retter tilberedes og serveres på utvalgte stasjoner. Juryen ga Circle K Økern skryt for en innbydende disk der salater og andre grønne alternativer får like god synlighet som pølser og burgere, og delikate og smakfulle salater som stiller sulten og gjør godt for kroppen.
- Dette er så gøy! Vi har stått på og jobbet knallhardt for å få dette til. Vi spiser masse av disse salatene når vi er på jobb, nettopp fordi det er både godt, enkelt og sunt, sa Trine Isaksen, assisterende daglig leder ved Circle K Økern.
Den Oslobaserte foodtrucken Helt Riktig AS tok 2. plass med sin Big Juicy Chicken, en sandwich som blant annet inneholder grovt surdeigsbrød, kylling og hjemmelaget coleslaw.
Shell Heiane Bilistsenter som tok årets 3. plass med sitt matpakkekonsept, med grovt brød og pålegg som smøres lokalt på stasjonene.
En viktig konkurranse for alle parter
Juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes, påpekte viktigheten av konkurransen og hvorfor serveringsstedene bør fortsette å delta i årene som kommer.
- Det er et konkurransefortrinn å servere grønne alternativer da en stadig større kundegruppe ønsker å spise sunn mat i farta. OFG vil fortsette å arrangere NM i sunn fastfood for å holde dette engasjementet oppe, sier Rebnes avslutningsvis.
Årets åtte finalister:
- Bilbjørn AS
- Circle K Økern
- Fauske Bilistsenter (Shell)
- Heiane Bilistsenter (Shell)
- Helt Riktig AS
- Jøndal Gårdsbakeri AS
- Patricias Gatekjøkken
- Tveiten Bilistsenter (Shell)
Utfyllende bildetekst:
Glade finalister under kåringen av ny norgesmester i sunn fastfood 2017. Fra venstre foran: Dat Hai Tran fra Helt Riktig AS, Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane bilistsenter. Bak: Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i OFG, og Mona Halvorsen, kokk og jurymedlem.
Nøkkelord
Kontakter
Prosjektleder Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no.
Jurymedlem Cathrine Øverås Frisvold, tlf. 938 04 751, e-post: cathrine.overas.frisvold@frukt.no.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Stiftelsen Opplysningskontoret for frukt og grønt har som formål å spre matglede og øke folks kunnskap om frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Vårt mål er "5 om dagen" til alle, som vil bidra til en sunnere og friskere befolkning.
Vi tilbyr et stort utvalg av bilder av frukt og grønnsaker og retter der disse er brukt i vår bildebank.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom