TV 2

Christian Birkeland blir ny direktør for TV 2 Sumo

Del

Christian Birkeland (47) forlater stillingen som administrerende direktør i RiksTV og begynner som direktør i TV 2 med ansvar for TV 2 Sumo. Han går også inn i Olav T. Sandnes ledergruppe.

Christian Birkeland blir ny direktør for TV 2 Sumo
Christian Birkeland blir ny direktør for TV 2 Sumo

Birkeland har vært i RiksTV siden 2006. Han begynte i selskapet med linjeansvar for områdene teknologi, utvikling og operasjon. I juni 2010 ble han konstituert som administrerende direktør i RiksTV som eies av NRK Aktivum, TV 2 Gruppen og Telenor Media Invest AS. I slutten av mars 2011 ble han permanent ansatt som toppsjef hos RiksTV. Birkeland er sivilingeniør og har utdannelse fra NTNU i Trondheim. Han har også jobbet 11 år i konsulentselskapet Accenture.

– Jeg har hatt en fantastisk reise i RiksTV og det er ikke lett å forlate et slikt flott miljø. Men etter elleve år er det på tide å gå i gang med nye utfordringer. Da jeg fikk tilbudet om å lede TV 2 Sumo følte jeg at det var en riktig utfordring for meg. Det blir vemodig å forlate RiksTV, men svært spennende å gå i gang med nye utfordringer hos TV 2, sier Christian Birkeland.

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 ser frem til å jobbe tett med Christian Birkeland.

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har fått Christian med på TV 2-laget og jeg vet at vi med ham har funnet den direktøren TV 2 Sumo trenger. Som en del av TV 2 i 2020-strategien er vi nå i startgropen av en storsatsing på TV 2 Sumo. Nå får Christian ansvaret for å bygge et TV 2 Sumo som tilfredsstiller kundenes behov og blir nordmenns foretrukne leverandør av strømmetjenester. Det ser jeg og resten av TV 2 veldig frem til å komme i gang med, sier Olav T. Sandnes.

– Det er ingen tvil om jobben som TV 2 Sumo-direktør er en av de mest attraktive jobbene i Medie-Norge i 2016. Mange dyktige kandidater har meldt sin interesse for stillingen. Dette sier mye om TV 2 Sumo og det potensialet vi har for å bygge videre på en sterk norsk strømmetjeneste, sier Sandnes videre.

– Christian vil være svært viktig for TV 2 i mange år fremover. Hans bakgrunn og merittliste viser at han er riktig person for denne jobben, i tillegg er han en god lagspiller og vil være et godt bidrag inn i ledergruppen i TV 2.

Det er ennå ikke klart når Christian Birkeland kan tiltre i stillingen i TV 2.

For mer informasjon:

Kontakt Christian Birkeland på epost christian.birkeland@rikstv.no eller mobil 909 52 122 og/eller organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2 på epost sarah.willand@tv2.no eller mobil 936 06 305.

Nøkkelord

Kontakter

Jan-Petter DahlKommunikasjonssjef i TV 2. Kontaktperson for spørsmål om seertall for TV 2-kanalene. Pressekontakt for VM i Håndball og Allsang på grensen.

928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Bilder

Christian Birkeland blir ny direktør for TV 2 Sumo
Christian Birkeland blir ny direktør for TV 2 Sumo
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Nøstegaten 72
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

Mørkets helter på Svalbard i ny dokumentarserie på TV 2 Zebra7.2.2018 10:00Pressemelding

"Kompani Spitsbergen" gir oss et unikt innblikk i det spesielle miljøet og samholdet på en av Norges tøffeste arbeidsplasser. I en ti episoders dokumentarserie får vi følge de siste gruvearbeiderne i Gruve 7 på Svalbard, den eneste norske kullgruven som fortsatt er i drift. I serien kommer vi tett på hverdagen til gruvearbeiderne, både på jobb og privat. Serien har premiere 27. februar på TV 2 Zebra.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom