Høyskolen Kristiania

Christen Krogh blir ny prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania

Del

Christen Krogh (52) blir prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania. Han kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Forskningsrådet.

Krogh har tidligere vært forskningsdirektør ved Høyskolen i Oslo og Akershus, utviklingsdirektør i Opera Software, forretningsutvikler i TV 2 og forskningssjef i SINTEF. Han er utdannet sivilingeniør i datateknikk, i tillegg har han en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Oslo. Krogh blir tilsatt som ny prorektor ved Høyskolen Kristiania 1. desember 2018.

– Høyskolen Kristiania tilbyr yrkesrettede utdannelser, og høyskolens forelesere er blant de beste på sine felt. Høyskolens fokus på at detstudentene lærer skal være relevant og tilpasset arbeidslivet er helt essensielt. Både næringslivet og offentlig sektor er avhengig av tilgang på riktig kompetanse. Da jeg jobbet som utviklingsdirektør i Opera Software klarte vi ikke å finne nok utviklere med rett kompetanse i Norge. Det var en av flere grunner til at vi bygget opp avdelinger andre steder i verden. Det er synd hvis norske virksomheter ikke klarer å vokse i Norge fordi universiteter og høyskoler ikke har god nok kontakt med arbeidslivet. Her gjør allerede Høyskolen Kristiania en formidabel jobb og særlig dette ser jeg frem til å jobbe videre med, sier Krogh. 

Rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania er svært fornøyd med den nye ansettelsen.

– Vi har opprettet den nye prorektorfunksjonen som en del av strategien for å bygge Norges første arbeidslivsuniversitet. Krogh har en meget sterk bakgrunn fra både akademia og næringslivet. Det er grunnen til at vi ba ham om å ta denne utfordringen, sier Krumsvik.

Krogh ser frem i mot å ta på seg de nye arbeidsoppgavene ved Høyskolen Kristiania og blant de første sakene han skal jobbe med er høyskolens arbeidslivsstrategi og høyskolens innovasjonsstrategi. I nært samarbeid med arbeidslivet vil Krogh også lede arbeidet med å utvikle Høyskolen Kristianias etter- og videreutdanningstilbud.

Han understreker betydningen av Høyskolen Kristianias ambisjon om å utdanne til livet etter eksamen. 

– Jeg har personlig vært ansvarlig for å ansette flere hundre medarbeidere. For meg var det alltid viktig at kandidatene besatt de spesifikke kvalifikasjonene vi trengte. Disse kvalifikasjonene er helt essensielt å finne og inkorporere i utdannelsene. Jeg ser frem til å være med å realisere høyskolens ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet. Høyskolen Kristiania er en institusjon som vil opp og fram. Det synes jeg er svært motiverende, sier Krogh.

Nøkkelord

Kontakter

Christen Krogh, Prorektor - Høyskolen Kristiania Tlf: 404 01 454. E-post: christen@krogh.org

Arne H. Krumsvik, Rektor - Høyskolen Kristiania Tlf: 915 86 575. E-post: arne.krumsvik@kristiania.no

Lene T. Reutz, Kommunikasjonsrådgiver - Høyskolen Kristiania Tlf: 916 19 165, E-post: lenetorjul.reutz@kristiania.no

Ved ønske om høyoppløselige bilder til fri bruk, kontakt kommunikasjonsrådgiver ved Høyskolen Kristiania, Lene T. Reutz

Bilder

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse hvis formål er undervisning og forskning. Vi har studiesteder i Oslo, Bergen, Trondheim og på nett 

I 2017 fusjonerte Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT, og den nye sammenslåtte høyskolen har til sammen 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud.

Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene. I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania.

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom