Fineart

Cathrine Knudsen - Hemmelighetens hage - maleri, grafikk og glassarbeider, Galleri Fineart 26. mai – 5. juni

Del

-Det er den kontinuerlige prosessen av forfall og fornyelse som inspirerer meg mest. Det er poesi, skjørhet og stillhet. Det som slites ned og bygges opp på samme tid. Lag på lag med naturens egne historier. Markspiste gamle vegger, barken på et tre og naturens egen forvitring. Jeg søker etter den slitte patinaen, og flere elementer ligger delvis skjult i de forskjellige lagene av oljemaling» sier Cathrine Knudsen.

Stolthet av C.Knudsen
Stolthet av C.Knudsen

Galleri Fineart har gleden av å invitere til utstilling «Hemmelighetens hage» torsdag 26. mai kl. 18:00.

Utstillingen inneholder 25 malerier og fire nye grafiske blad. Motivkretsen er hentet fra naturens prosessers evige gang.  I tillegg blir det en prelansering av nye glassarbeider.

Hadeland Glassverk laserer i disse dager en ny serie vaser, Siccori Stille bevegelser, i samarbeid med billedkunstner Cathrine Knudsen. Dette er en serie vaser i tre størrelser, med elegant sandblåst dekor. Cathrine Knudsen har designet dekoren på vasene med motiver fra sine egne malerier og har sammen med Hadeland Glassverk skapt en helt ny serie. Vasenes form og størrelse ivaretar ulike typer blomster og buketters behov og disse er fine både alene og sammen i gruppe. Serien består av en myk form i tre størrelser og vasene kommer i en mørk gråblå farge og i klart glass. Vasene er designet av sjefsdesigner ved Hadeland Glassverk, Maud Gjeruldsen Bugge.

Musikalsk innslag ved Cathrine Knudsens sønn Ola Helstad, med erfaring fra barnekoret i Operaen og som nå er klar for Reisen til Julestjernen på Nationaltheatret.

Kunstneren vil være tilstede på åpningen.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt galleriansvarlig/kurator Tonje Buer tlf: 936 76 798.

Bilder

Stolthet av C.Knudsen
Stolthet av C.Knudsen
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom