Virke

Byggevarehandelen øker og privatmarkedet rører på seg

Del

Proffmarkedet har ikke latt seg skremme av historiske varmerekorder og latt verktøyet hvile i sommer. Veksten i proff-markedet tyder på at det har vært god aktivitet for norske håndverkere gjennom sommermånedene. Det ser også ut til det fine været har inspirert mange til å ruste opp uteområdene sine.

Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevare.

Etter en treg start på året har proffmarkedet hatt en solid oppgang på 6,1 prosent i andre tertial, sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig er veksten tilbake i privatsegmentet som hadde en økning på 1,8 prosent i samme periode. Veksten i byggevarehandelen er til sammen på 4,1 prosent sammenlignet med samme tertial i 2017.

- Proffmarkedet har vist en jevn vekst over tid, men privatkundene har sviktet. Det at vi nå for første gang på halvannet år registrere vekst også i privatmarkedet er svært gledelige nyheter for bransjen, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevare.

Koksvik poengterer at det er store regionale forskjeller i veksttallene. Buskerud har hatt den sterkeste veksten, etterfulgt av Agder-fylkene, Oslo, Oppland, Trøndelag og Akershus. Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane samt Hedmark skiller seg ut som fylkene med svakest utvikling og har en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor.

Etter et par år med nedgang i antall omsatte boliger i 2015 og 2016, snudde trenden i 2017.

- Høy omsetning av brukte boliger er positivt for byggevaremarkedet. Mange ønsker å pusse opp eller gjøre endringer i sin nye bolig for å gjøre den til sin egen, påpeker Koksvik.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevare.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom