Norsk Transportarbeiderforbund

BUSSTREIK AVVERGET!

Del

- Åtte timer på overtid kom vi i mål med et godt resultat for våre medlemmer. Vi løfter ansatte nærmere industrien, og vi har sikret bedring av arbeidsforholdene i bussbransjen, sier Dag-Einar Sivertsen, forhandlingsleder og 2. nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Riksmegler Nils Dalseide og forhandlingsleder NTF Dag-Einar Sivertsen Foto: Roy Ervin Solstad
Riksmegler Nils Dalseide og forhandlingsleder NTF Dag-Einar Sivertsen Foto: Roy Ervin Solstad

- Dette er et resultat vi kan si oss fornøyd med, som sikrer våre medlemmer en lønnsutvikling på nivå med snittet i industrien, samt at dopauser er på plass, sier Dag-Einar Sivertsen.

Resultatet gir et generelt tillegg til alle per 1. april på kr. 4,- til alle og fra 1. juli 2016 gis et tillegg til alle på kr. 2,- som kompensasjon for endringer på Frikortbestemmelsen.

Bussjåførene hadde en god lønnsutvikling noen år, men falt ned igjen. Vi har gått fra 98 prosent til 93,9 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. Nå er vi tilbake på 97 prosent.

Fra 1. april 2017 gis et reguleringstillegg til bussjåførene, dette kommer i tillegg til det generelle tillegget som gis i 2017. 

Tillegget for ubekvem arbeidstid på 40 % utvides til å gjelde fra kl. 06.00 lørdag og ut skiftdøgnet søndag. Dette innfases ved nye anbud. 

- Å kjøre kollektivt er framtida. Vi kjemper for en jobb det verdt å stå i. Vi kjemper for en jobb det er verdt å leve i. Summen av resultatet gjør hverdagen i bussbransjen bedre, sier Dag-Einar Sivertsen.

Renholdere, verksted og administrativt ansatte i Nettbuss får samme fagbrevtillegg som bussjåførene har i dag.

Minstelønnsatsen for funksjonærer i Nettbuss ble hevet betraktelig.

Nøkkelord

Kontakter

Norsk Jernbaneforbund:
Kjell Næss, delegasjonsleder
Mobil: 909 25 001

Bilder

Riksmegler Nils Dalseide og forhandlingsleder NTF Dag-Einar Sivertsen Foto: Roy Ervin Solstad
Riksmegler Nils Dalseide og forhandlingsleder NTF Dag-Einar Sivertsen Foto: Roy Ervin Solstad
Last ned bilde
Foto: Roy Ervin Solstad
Foto: Roy Ervin Solstad
Last ned bilde

Om Norsk Transportarbeiderforbund

Norsk Transportarbeiderforbund
Norsk Transportarbeiderforbund
Brugata 19
0186 Oslo

40 64 64 64http://www.transportarbeider.no

Norsk Transportarbeiderforbund er et fagforbund i LO som organiserer mer enn 20 000 transportarbeidere over hele landet. Forbundet ble stiftet i 1896. Vi har altså mer enn 100 års erfaring med å opprette tariffavtaler. Vi er spesialister på lønns- og arbeidsvilkår, og er stolte av det vi har oppnådd. Vi engasjerer oss i alle forhold som har betydning for medlemmenes hverdag.

Norsk Transportarbeiderforbund har 20 foreninger over hele landet, hvor medlemmene kan få bistand eller delta i aktiviteter. På arbeidsplassene er våre medlemmer organisert i klubber med egne tillitsvalgte som bistår medlemmene. 

Følg saker fra Norsk Transportarbeiderforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Transportarbeiderforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Transportarbeiderforbund

Norsk Transportarbeiderforbund oppfordrer til streik den 15. november9.11.2017 18:54Pressemelding

Representantskapet i Norsk Transportarbeiderforbund vedtok i dag enstemmig å oppfordre medlemmer, klubber og foreninger om å tilslutte seg den politiske streiken som LO i Oslo og fagforeningene i byggningssektoren har tatt initiativ til den 15. november. Kampen mot løsarbeid, midlertidige ansettelser og innleievirksomhet er en av de viktigste faglige og politiske kampene i arbeidslivet i dag, sier Lars Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.

Oslo havn er erklært Port of Convenience (POC)16.10.2017 16:37Pressemelding

Styret i ITFs koordineringskomité i Norge vedtok i dag enstemmig å erklære Oslo havn som bekvemmelighetshavn (Port of Convenience). Den norske koordineringskomiteen fikk fullmakt fra ITF om å gjøre et slikt vedtak på et møte i ITF (International Transport Workers' Federation) i Cape Town i Sør-Afrika i juni i år. De norske ITF-forbundene ba den gangen om at vedtaket ble utsatt inntil det var drøftet med de politiske myndigheter i Oslo.

"Hvor går veien videre?" – Politisk debatt etter Stortingsvalget 2017 - Thon Hotell Arena, Lillestrøm onsdag 27. september 2017 kl. 14.0027.9.2017 08:36Pressemelding

Norsk Transportarbeiderforbund avholder i disse dager sitt landsmøte i Lillestrøm. Vi arrangerer i den forbindelse en politisk debatt der temaet er "Hvor går veien videre?" etter stortingsvalget 2017. Målet med denne debatten er å belyse hva fagbevegelsen og de politiske partiene i opposisjon kan og bør samarbeide om i stortingsperioden frem mot 2021.

EU kommisjonens forslag til ny vegpakke er lansert - Et nytt angrep på transportarbeiderne fra EU-kommisjonen1.6.2017 15:08Pressemelding

EU-kommisjonen har 31. mai 2017 lansert den nye "vegpakken" som bl.a. inneholder nye og endrede bestemmelser om kjøre- og hviletid, utstasjonering av arbeidstakere, digitale fartsskrivere, kabotasje og den generelle adgang til yrket. - Forslaget er en ytterligere liberalisering av det europeiske transportmarkedet og nok et angrep på transportarbeidernes lønns- og arbeidsvilkår fra EU-kommisjonen. I tillegg vil det sette andre veifarendes liv i fare, sier Lars M. Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom