Forskningsrådet

Budsjettlekkasje: 100 millioner ekstra til petroleumsteknologi gjennom Forskningsrådet

Del

Olje- og energiminister Tord Lien sa torsdag at regjeringen vil foreslå 100 millioner ekstra til utvikling av teknologi innen petroleumsnæringen over Statsbudsjettet for 2017.

Pengene er en videreføring av tiltakspakken for å sikre kompetanse og sysselsetting i petroleumsnæringen. De vil gå til Forskningsrådsprogrammet DEMO 2000 og kommer i tillegg til et foreslått budsjett på 70 millioner.

Også i fjor fikk DEMO 2000 hundre millioner ekstra. Lien sa at fjorårets tiltakspakke var svært vellykket og at det er årsaken til at regjeringen nå ønsker å gjenta det. DEMO 2000 har fått rekordmange søknader, noe som viser stor vilje til fornyelse i petroleumsnæringen, sa Lien.

– Disse pengene er viktig for at ny teknologi skal kunne utvikles og tas raskt i bruk på norsk sokkel, sier Arvid Hallén, administrerende direktør i Forskningsrådet.

– Ny teknologi og nye løsninger kan gjøre norsk petroleumsnæring mer energieffektiv og senke produksjonskostnadene, sier han.

Bevilgningen, som ble annonsert av olje- og energiminister Tord Lien, under et besøk hos bedriften Interwell P & A torsdag, gjør det mulig for Forskningsrådsprogrammet DEMO 2000 å gjennomføre en ny, rekordstor utlysning rettet mot leverandørindustrien.

Ekstramidlene vil bli utlyst med søknadsfrist 15. februar. Maksimalt beløp som det er mulig å søke om fra programmet vil være 25 millioner kroner. I tildelingen legges det vekt på prosjekter som reduserer klimagassutslipp og gir økt energieffektivitet for å møte regjeringens klimamål.

DEMO 2000 er Norges forskningsråds program for pilotering og demonstrasjon av ny teknologi til bruk på norsk sokkel.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00http://www.forskningsradet.no/

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale forskningspolitiske rådgiver. Forskningsrådet finansierer forskning for vel 8 milliarder kroner.

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom