NAF

Bruk motorvarmer og spar miljøet

Del

Vinteren er her. Med motor- og kupévarmer slipper du å skrape is og bilen får lavere utslipp. – Motorvarmer er det glemte miljøtiltaket. Forskjellen i utslipp fra bilen med kald og varm motor er stor. I tillegg er det deilig å sette seg inn i en varm bil, sier senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal.

Motorvarmer er bra uansett hva som driver varmeren, men NAF anbefaler elektrisk fordi den er best for miljøet.
Motorvarmer er bra uansett hva som driver varmeren, men NAF anbefaler elektrisk fordi den er best for miljøet.

En moderne diesel- eller bensinbil slipper ut opptil 71 prosent mindre de første kilometerne når man bruker elektrisk motorvarmer. Årsaken er at katalysatoren ikke virker før motoren er varm. Drivstofforbruket er også betydelig høyere når motoren er kald. Faktisk er det om lag 30 prosent høyere de første kilometerne enn om motoren hadde vært forvarmet.

– De fleste av oss kjører korte turer i hverdagen. Da blir sjelden motoren varm nok og utslippene fra bilen er ekstra høye. Har du et motorvarmesystem, bruk det. Det er godt både for lommeboka og bylufta, mener Nils Sødal i medlems- og forbrukerorganisasjonen NAF.

Elektrisk motorvarmer er det beste for miljøet

Har du tilgang på strøm er elektrisk motorvarmer en god investering. Når man først tar valget om motorvarmer er det lurt å kjøpe en kupévarmer samtidig. Denne kobles sammen med motorvarmeren, og har du satt på varmeren starter en varmevifte i bilen. Dette gir varm kupé, smelter bort isen på rutene og tørker bort dugg.

– Du kan få varmesystemer som tidsstyres med en app på mobilen. Det holder at du setter den på en times tid før du skal kjøre, så har du en varm og isfri bil når du reiser, sier Sødal.

Drivstoffdrevne varmeanlegg er til utendørs bruk

Mange av de nyere bilene har motorvarmer som bruker bilens eget drivstoff til å forvarme motor og kupé. Slike motorvarmere bruker bilens drivstoff og slipper derfor ut litt eksos. Derfor skal ikke drivstoffdrevne motorvarmere brukes i garasjeanlegg.

– Motorvarmer er bra uansett hva som driver varmen, men vi anbefaler elektrisk fordi den er best for miljøet, sier Sødal.

Det er også viktig å huske på at du bruker strøm fra batteriet med en drivstoffdrevet motorvarmer. Derfor er det viktig å lade opp batteriet før vinteren setter inn.

– Det er mye som trekker strøm i en ny bil, deriblant motorvarmer som bruker bilens batteri og drivstoff. Med en enkel vedlikeholdslader slipper du både kald bil og flatt batteri, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Motorvarmer er bra uansett hva som driver varmeren, men NAF anbefaler elektrisk fordi den er best for miljøet.
Motorvarmer er bra uansett hva som driver varmeren, men NAF anbefaler elektrisk fordi den er best for miljøet.
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Dette bør du passe på ved kjøp av bruktimportert elbil22.5.2019 07:00:00 CESTPressemelding

Den nærmest umettelige etterspørselen etter elbil har gjort at bruktimporten av elbiler har vært stor det siste året. Dette er biler som er nye, men har vært registrert i et annet europeisk land. - Skal du kjøpe en elbil som er bruktimportert er det lurt å sjekke hvordan den er utstyrt for norsk vær- og føreforhold. Da slipper du overraskelser, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Fersk elsykkeltest fra NAF: Halvparten av elsyklene ikke godkjent i testen13.5.2019 07:00:00 CESTPressemelding

Fire av de åtte testede syklene ble ikke godkjent. En fordi den ikke klarte bremsetesten, men mest overraskende er det at tre sykler kunne kjøre raskere enn lovkravet på 25 kilometer i timen med assistanse fra elmotoren. - På sykkelen fra XXL var elmotoren koblet inn helt opp til 35 kilometer i timen. Her er det en jobb å gjøre for å få elsykkelen i godkjent stand, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom