LO Stat

Brudd i forhandlingene om reiseregulativene i staten

Del

Staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet og hovedsammenslutningene brøt i går forhandlingene om særavtalene for inn- og utland. Begge særavtalene går nå til nemndsbehandling.

Randi Stensaker, forhandlingsleder i LO Stat
Randi Stensaker, forhandlingsleder i LO Stat

-Statens tilbud/krav kunne vi ikke akseptere, det ville ha ført til kraftig reduksjon av de opparbeidede rettighetene, sier Randi Stensaker, som har vært LO Stats representant i forhandlingene.

Forhandlingene som har pågått fra tidlig i fjor høst har vært krevende. Partene har stått langt fra hverandre særlig når det gjelder størrelsen på godtgjørelsene til kost og kilometergodtgjørelse, forsikring og når det gjelder kompensasjon for reisetid. Det faktum at Stortinget har innført beskatning både på kilometergodtgjørelsen og fra 1.1.18 også på kost, har ikke gjort forhandlingene lettere.

Alle de fire hovedsammenslutningene gikk til brudd onsdag. Forhandlingene skulle ha vært avsluttet før jul, og har foregått på overtid. Inntil en særskilt nemd har kommet med en kjennelse, videreføres gjeldende særavtaler.  

Kontakter

Randi Stensaker,
forhandlingsleder i LO Stat
911 79 144

Bilder

Randi Stensaker, forhandlingsleder i LO Stat
Randi Stensaker, forhandlingsleder i LO Stat
Last ned bilde

Om LO Stat

LO Stat
LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat er en hovedsammenslutning av LO-forbund som organiserer arbeidstakere i Staten og virksomheter tilknyttet Spekter.

Følg saker fra LO Stat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO Stat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom