Kirkens Bymisjon

Brosteinprisen til "De skamløse jentene"

Del

Kirkens Bymisjon gir Brosteinprisen for 2017 til de tre unge kvinnene som har skapt bevegelsen «De skamløse jentene». Amina Bile, Nancy Herz og Sofia Srour arbeider mot sosial kontroll og for personlig frihet.

De tre unge jentene har de siste årene vært aktive som skribenter, debattanter, bloggere og foredragsholdere og motiverer mange unge kvinner til en frihetskamp i minoritetsmiljøene, og til protest mot diskriminering og rasisme i storsamfunnet.

De skamløse jentene» har i tydelige budskap gjennom mange kanaler gitt stemme til en ung generasjon fra minoritetsmiljøene i Norge, som krever og forventer forståelse, respekt og handling for sin personlige frihet.

«Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tide begynner nå. Vi er ikke et konsept. Vi er vår egen person, og vi krever å bli tatt på alvor», skrev Nancy Herz i innlegget som ble starten på bevegelsen.

De tre ga i høst ut boka «Skamløs» med fortellinger om sosial kontroll.

De mottok i fjor «Fritt Ords Honnørpris», og statsminister Erna Solberg roste deres engasjement i sin nyttårstale i år.

Første fra kirken
Med Brosteinprisen fra Kirkens Bymisjon får «De skamløse jentene» for første gang en utmerkelse fra en kirkelig organisasjon.

«Som kirkelig organisasjon vet vi at det «De skamløse jentene» peker på også gjelder i kirkelige miljøer. De viser hvor tett kultur, religion og verdier henger sammen, og hvor krevende det kan være å ivareta sin personlige frihet i dette. Vi takker for klokskapen og utfordringen i dette engasjementet» skriver Kirkens Bymisjon i sin begrunnelse for prisen.

- Vi vet de bygger håp. Vi trenger kraften i deres engasjement, og tror det kan bidra til økt mangfold og inkludering i et livssynsåpent samfunn, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, i forbindelse med tildelingen av Brosteinprisen 2017.

-Det er veldig stas å motta Brosteinprisen. Vi håper at dette vil bidra til mer synlighet rundt temaet, og hvor bredt sosial kontroll rammer, sier de tre prismottakerne.

De håper at prisutdelingen fra en organisasjon som Kirkens Bymisjon vil føre til at den offentlige samtalen om sosial kontroll vil bli mindre stigmatiserende i sin form, og at det vil føre til et mer tiltaksrettet fokus at Kirkens Bymisjon anerkjenner arbeidet.

«De skamløse jentene» mottar Brosteinprisen for 2017 i Bymisjonssenteret Tøyenkirken,
onsdag 31.1. kl.12.00. Adresse: Herslebsgt 43. Oslo.
Pressen er velkommen til å være tilstede.

Brosteinprisen gis hvert år fra Kirkens Bymisjon til personer eller organisasjoner som på en særlig måte bidrar til å avdekke nød, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød og urettferdighet i storbyen. Prisen er tidligere delt ut til blant annet Petter Nyquist, Jahn Otto Johansen og Sykepleie på hjul. 

Kontakter

Bilder

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon lanserer ifengsel.no – en chat for barn og unge.2.11.2018 20:11:49Pressemelding

Hvert år opplever 6000-9000 barn i Norge å få en mamma eller pappa i fengsel. Barna kan oppleve en usynlig straff og kan miste kontakten med foreldrene. Det er ofte både skyld- og skamfølelse knyttet til det å ha en mamma eller pappa i fengsel eller på hjemmesoning. For mange barn og unge er det få, om noen å snakke med om dette – og mange spørsmål uten svar. Onsdag, 7. november lanserer Kirkens Bymisjon chatten ifengsel.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom