Reitangruppen

Britannia Hotel blir medlem av The Leading Hotels of the World

Del

Britannia Hotel har nylig fått innvilget medlemskap i The Leading Hotels of the World, som er en eksklusiv medlemsklubb bestående av noen av verdens flotteste hoteller. Britannia Hotel blir det femte hotellet i Norden som får innvilget medlemskap sammen med Hotel Continental i Oslo, D`Angleterre i København, Grand Hotel i Stockholm og Kämp i Helsinki.

Britannia Hotel er for tiden inne i det siste året av en tre-årig, omfattende total-renovering, etter at hotellet ble kjøpt av Reitangruppen i slutten av 2015. Hotellet stengte sommeren 2016 og åpner dørene igjen den 01. April i 2019. Da med 257 nye rom og suiter, seks restauranter og barer, spa & gym, ballroom og selskapslokaler, i tillegg til nye konferanse- og møtefasiliteter.

Leading Hotels består av 375 hoteller i 75 land over hele verden. Felles for dem alle, er at de er spesielt utvalgte femstjerners hotell som må etterleve en svært streng kvalitetsstandard på over 800 sjekkpunkter. Nye medlemmer må også bli anbefalt inn av eksisterende medlemmer og må bestå flere tester i tillegg til å bli valgt inn av en egen jury. Standardene tar blant annet for seg kvaliteten på hotellfasiliteter og tjenester, restauranter og velvære-fasiliteter, og viktigst: servicenivå og gjeste-oppfølging i alle ledd. Alle hotell blir grundig testet hvert år av hemmelige inspektører som følger opp de 800 punktene og sikrer at det leveres på den høye kvalitetsstandarden som et medlemskap i Leading Hotels krever.

Skal bli et reisemål

”Vi har ett mål om at Britannia skal bli ett av Skandinavias aller beste hotell og et reisemål i seg selv. Gjennom dette samarbeidet og med de kravene som Leading Hotels stiller til servicegrad, hotell- og restaurantfasiliteter og gjestebehandling, er vi overbevist om at vi skal klare å lykkes med det. Vi gleder oss enormt til åpningen 01. April neste år og ser frem til å ønske både norske og internasjonale gjester fra hele verden velkommen til nye Britannia” sier en fornøyd hotelldirektør Mikael Forselius. 

Strategisk riktig valg

”Dette er et strategisk riktig og viktig veivalg for Britannia Hotel. De kvalitetene som investeres i selve hotellet nå, både på rom & suiter, i alle fellesområder, i spa og i de ulike konseptene vi planlegger på mat- og drikke, er på internasjonalt femstjerners nivå. Nye Britannia Hotel er en god match for Leading Hotels i Skandinavia og vi gleder oss til å se effekten av samarbeidet. Dette er et riktig steg på veien mot å nå hotellets visjon om å skape et reisemål”, uttaler prosjektleder i Britannia Hotel AS, Bjarte Gjerde.

En unik mulighet

”Leading Hotels of the World er en meget sterk merkevare og en svært attraktiv samarbeidspartner for Britannia og vi ser frem til å jobbe tett med de i årene fremover for å øke andelen internasjonale gjestedøgn til Britannia og Trondheim by. Gjennom de internasjonale salgs- og distribusjonskanalene deres og kvalitetsstempelet som medlemskapet gir oss, åpnes dørene for et nytt marked med internasjonale high-end gjester fra hele verden” mener salg & markedsdirektør Peter Gjerde.

”Vi får innpass i et unikt nettverk av noen av verdens beste hoteller, som vi kan samarbeide med og måle oss opp i mot. Britannia Hotel blir nå virkelig en del av det gode selskap, som i tillegg til de fire øvrige nordiske medlemmene, også inkluderer storheter som Ritz Hotel i London og Paris, Le Sirenuse i Positano, Le Royal Monceau og Le Bristol i Paris, Faena Hotel i Miami og Negresco i Nice for å nevne noen av de over 375 unike medlemmene,” avslutter Peter Gjerde.

Britannia Hotel vil være tilgjengelig på Leading Hotels of The World sin nettside www.lhw.com fra og med starten på august i år. Hotellet er åpen for online rombestilling på www.britannia.no

Fakta Leading Hotels of The World

Leading Hotels of The World ble stiftet i 1928 og representerer i 2018 over 375 av verdens mest eksklusive hoteller i 75 land over hele verden. Leading er eid av 65 av medlemshotellene og har 25 salgskontorer totalt i verden. Medlemshotellene er individuelle og ofte familie-drevne og hadde en samlet omsetning på over 900 millioner US Dollars i 2017. Leading Hotels har en egen Leaders Club for individuelle gjester med over 130 000 medlemmer.

www.lhw.com

Nøkkelord

Kontakter

Mikael Forselius, Adm. Direktør, Britannia Hotel tlf: 932 01 004
Bjarte Gjerde, Prosjektleder i Britannia Hotel AS tlf: 41646336
Peter André Gjerde, Salg & Markedsdirektør Britannia Hotel, tlf: 9345869

Bilder

Last ned bilde
Britannia Hotel fasade
Britannia Hotel fasade
Last ned bilde
Deluxe Room 1897 Britannia Hotel
Deluxe Room 1897 Britannia Hotel
Last ned bilde

Lenker

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Britannia Hotel

Britannia Hotel er en del av Reitangruppen og ble kjøpt i 2015. Hotellet stengte sommeren 2016 for en omfattende total-renovering på nesten 3 år (verdi over 1 milliard NOK) med planlagt re-åpning i April 2019.

Hotellet åpnet første gang i 1870 og på nytt med dagens fasade i 1897. Britannia er å regne som en av hotell-ikonene i Norge og har opp i gjennom årene vært et svært viktig møtested for Trondheims befolkning. Nye Britannia får 257 nye rom og suiter, flott spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og selskapslokaler. I tillegg blir det seks spennende mat og drikke-konsept: fra spennende, uformelle restauranter og barer, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, ledet av Christopher Davidsen. Nylig ble det også bekreftet at hotellet får en helt ny vinbar ledet av Ulf Dalheim.

www.britannia.no

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

Sterk innsats gir gode resultater for REMA 1000 i 20184.4.2019 08:00:00 CESTPressemelding

- 2018 har vært året der vi klatrer på mange måter. Vi vokser mest av dagligvarekjedene, noe som er et resultat av hardt arbeid og en enorm laginnsats fra alle i REMA 1000. Det er vi veldig stolte av, sier administrerende direktør i REMA 1000 AS, Ole Robert Reitan. I 2018 var den totale butikkomsetningen på nesten 62 milliarder kroner i Norge og Danmark. Markedsandelen i Norge gikk opp til 23,7 prosent og andel i Danmark klatret til 14,4 prosent. - De gode resultatene skyldes innsatsen til et fantastisk sterkt lag av franchisetagere og franchisegiver. Sammen skaper vi store verdier for både lokalsamfunn, kjøpmenn og familier over hele Norge og Danmark, sier Reitan. Det enkle er ofte det beste – REMA 1000 sitt eget slagord og leveregel – viser seg igjen å være det beste. 2018 ble året der vi gikk tilbake til det vi alltid har vært og mest kjent for. Nemlig «Bare lave priser» og «Det enkle er ofte det beste». Det har vist seg å være både morsomt og lønnsomt i året som gikk. - Det forplik

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom