Posten Norge

Bring åpner toll-kontor på Svinesund

Del

Bring er på plass i rød sone på Svinesund med et nytt tollspedisjonskontor. Det nye toll-kontoret er døgnbemannet og gir 12 nye arbeidsplasser til området.

Bring på Svinesund. FOTO: Birger Morken /Posten
Bring på Svinesund. FOTO: Birger Morken /Posten

Svinesund regnes som Norges viktigste innfallsport og tollknutepunkt. Hvert døgn passerer 2500 vogntog og trailere langs E6 på Svinesund på vei inn eller ut av Norge. I gjennomsnitt tolldeklareres 1300 lastebiler, trailere og vogntog dag og natt på vei inn i Norge. Samtlige må få godkjent tolldokumentene hos Tollvesenet før de får kjøre videre inn i landet for å levere varer.

– Vi er glade for at Tollvesenet valgte oss som en av speditørene til dette spennende og krevende oppdraget. Det tar vi som en tillitserklæring, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Nye aktører
For to år siden utlyste Tollvesenet to nye tollspedisjonslisenser på Svinesund tollstasjon. Posten ble valgt. Nå er Bring på plass med tre kontorarbeidsplasser i Tollvesenets nye speditørbygning – i kontorfellesskap med svenske Ecus, som fikk den andre nye speditørlisensen.

– Med Brings internasjonale satsing, og vår sentrale rolle i Norden, vil kontoret på Svinesund bidra til effektiv og sikker grensepassering for alle våre kjøretøy, påpeker Mejdell.

Kyndig bistand
Bring-kontoret på Svinesund vil yte service og bistand til eksisterende og nye kunder i åpen konkurranse med de to andre speditørene på stedet.

Bring er en totalleverandør av logistikktjenester. Fortolling og spedisjon er en viktig del av verdikjeden. Ett sentralt mål med etableringen er å fjerne unødig ventetid for Brings sjåfører ved hurtig og kyndig ekspedering og klargjøring av tolldokumenter.

– Vi tilbyr de samme gode og effektive tolltjenestene til markedet, og ønsker flere oppdrag og kunder velkommen innom kontoret vårt på Svinesund. Det ankommer 9000 trailere og vogntog ukentlig som skal inn i Norge, forklarer Mejdell.

Raskere gjennomstrømning
Brings kontor på Svinesund vil være døgnbemannet innen kort tid, og er et fullservicekontor. I alt 12 fortollere vil betjene kontoret. De kan utlevere dokumenter til sjåførene når de ankommer grensen, utstede nye dokumenter, guide og veilede sjåfører i møtet med norske tollere – og på den måten spare tid og unødig arbeid.

Tollager i Fredrikstad
Tolltjenester som ikke kan utføres på stedet, kan enkelt ekspederes videre til Brings tollager i Fredrikstad for lossing og utsatt tollbehandling. Dermed unngår sjåførene unødige forsinkelser på grensen. Brings tollavdeling i Fredrikstad får en viktig støttefunksjon for Svinesund-kontoret, med tollager, utvidet åpningstid og ti dyktige fortollere.

Bring kan også utføre tollekspederinger inn til Sverige. Alle tolltjenester kan handles på ett kontor på norsk side: Bring på Svinesund – som tilbyr full pakke.

Fakta: Tollspedisjon på Svinesund

  • Hvert døgn kjører 2500 trailere og vogntog over E6 på Svinesund. I gjennomsnitt tollklareres 1300 varetransporter inn til Norge hvert døgn på Svinesund tollstasjon
  • Alle lastebiler, vogntog og trailere må kjøre på rød sone og deklarere alt de har med til Norge.
  • KGH Customs Services har til nå vært eneste tollspeditør på stedet, men Tollvesenet utlyste for to år siden to nye speditørlisenser.
  • Bring søkte og fikk tilslag fra Tollvesenet sammen med svenske Ecus. Bring Cargo Østfold vil rent praktisk vil bemanne Bring-kontoret på Svinesund. Både kontorbygningen på 62 m² og området eies av Tollvesenet.
  • Bring har tre kontorplasser på stedet, og i alt 12 ansatte i døgnkontinuerlig drift. Det er kontorfellesskap med svenske Ecus.
  • Det er nå tre tollspeditører på Svinesund. Tollvesenet mener flere speditører gir kortere ventetid, bedre dokumentkvalitet, bedre kontroll og dermed også hurtigere ekspedisjon inne på tollstasjonen.
  • Søndag er den travleste dagen i uken på Svinesund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bring på Svinesund. FOTO: Birger Morken /Posten
Bring på Svinesund. FOTO: Birger Morken /Posten
Last ned bilde
Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge foretar åpningen av Brings tollspedisjonskontor på Svinesund. FOTO: Thor Kristiansen / Posten
Konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge foretar åpningen av Brings tollspedisjonskontor på Svinesund. FOTO: Thor Kristiansen / Posten
Last ned bilde

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

23 14 90 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom