Hæren

Brigade Nord på øvelse

Del

I uke 47 og 48 vil Brigade Nord og underavdelingene gjennomføre militær øvingsaktivitet, hovedsakelig i tilknytning til skytefeltene i Indre Troms og Østerdalen. Det vil derfor i perioden 20. november til 1. desember være noe økt militær trafikk langs veiene i de aktuelle kommunene som er rekvirert for øvelsen.

I perioden 20. til 25. november vil det meste av aktiviteten skje i skyte- og øvingsfeltene i BALSFJORD, MÅLSELV og BARDU. I slutten av uke 47 konsentreres virksomheten i området MAUKEN-BLÅTIND. Det kan da forventes flere militære kolonner og økt militær trafikk langs veiene mellom Skjold, Setermoen, Bardufoss og Mauken-Blåtind.

I samme periode gjennomfører brigadens Telemark bataljon sammen med sine støtteavdelinger, tilsvarende øvelse i Østerdalen (Elverum/Åmot).

Forsvaret ber trafikanter være oppmerksomme og ta hensyn til den militære aktiviteten i perioden.

Fra søndag 26. november starter offensive/defensive operasjoner i Mauken-Blåtind, og vil pågå til 1. desember. Onsdag/torsdag kan det forventes at tyngre stridskjøretøy (Leopard/CV90) beltekjører mellom skytefeltene i Mauken-Blåtind og Setermoen.

Det vil i perioden også foregå skarpskyting med artilleri, kampvogner, avdelings- og håndvåpen.

Hensikten med øvelsen er å trene og øve Brigade Nord som system med alle avdelinger involvert. Øvelsen er første systemøvelse for yngste kontingent, og avslutningsøvelse for eldste kontingent med soldater i brigaden. Øvelsen gir muligheter for øving og trening av soldater på lags-, tropps- og kompaninivå - og vil samtidig gi systemtrening mellom bataljoner og for brigadekommandoen.

I tillegg til brigadens avdelinger deltar et tysk bergjegerkompani som en del av 2. bataljon. Luftforsvaret støtter med jagerfly, helikopter og overvåkningsfly i enkelte perioder. Forsvarets sanitet støtter med skarp sanitetsberedskap sammen med 339-skvadron. Forsvarets militærpolitiavdeling støtter med trafikkdirigering og hendelseshåndtering.

Kontaktpunkt:

Øvingsledelse: oberstløytnant Bjørn Otto Rørvik, 400 29 871, brorvik@mil.no

Miljøvern: kaptein Ove Andreassen, 970 48 093, oandreassen@mil.no

Skadesaker: kaptein Yngve Sletten, 970 48 153, ysletten@mil.no

Nøkkelord

Kontakter

Om Hæren

Hæren
Hæren
Hærstaben, Rusta leir
9325 Bardufoss

+47 03003https://forsvaret.no/hæren

Følg saker fra Hæren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hæren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hæren

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom