Business Wire

Breed Reply investerer i to IoT-virksomheter i oppstartsfasen i Europa

Del

Breed Reply , en ledende aktiv investor i IoT-selskaper (Tingenes Internett) som er i oppstartsfasen, har kunngjort to nye investeringer – CageEye og ubirch. Selskapet har sikret seg totalt EUR 5,8 millioner i finansiering siden oppstart, inkludert denne investeringsrunden.

Disse nye investeringene betyr at Breed Replys paneuropeiske investeringsportefølje for IoT-selskaper i oppstartsfasen har økt til 22 selskaper i mange ulike sektorer. Sektorene omfatter helse og velvære, industriell IoT, smart-bygninger og -byer samt sikkerhet og plattformer. Så langt i 2018 har Breed Reply investert i fire nye IoT-selskaper, med planer om å styrke porteføljen enda mer.

De nye selskapene er:

CageEye
Oslo-baserte CageEye har utviklet en verdensledende AgTech-plattform. Det er en IoT-teknologi for lakseoppdrettsbransjen, utformet for å overvåke atferden til biomassen i bur og forbedre fôringsprosessene. CageEye-løsningen er enkel å implementere, og gir helautomatisert, appetittkontrollert fôring som kan redusere fôrsløsingen betydelig. Fôrsløsing utgjør en betydelig kostnad for produsentene. Systemet, som er utviklet i samarbeid med Havforskningsinstituttet, bruker akustikkdata og avanserte analyser for å finne ut når fisken er sulten og mett.

Noen av verdens ledende lakseprodusenter har allerede dratt nytte av systemet. CageEye har identifisert muligheter for å utvide bruken av teknologien i Canada, Chile, Tasmania og Skottland, samt med andre arter innen akvakultur. CageEye utvikler også en sikkerhetsløsning for biomasse basert på maskinlæring.

CageEye har hentet inn EUR 2,3 millioner i finansiering og støtte siden 2016, inkludert denne investeringsrunden siden de for første gang begynte å selge produktet for kommersiell bruk. CageEye har allerede sikret seg ytterligere EUR 1,5 millioner med investering som del av en ny runde med kapitalinnhenting i 2019.

ubirch
ubirch er basert i Köln og Berlin og har bygd en løsning som muliggjør en kontinuerlig kjede av sikkerhet og konfidensialitet for innsamling, håndtering og oppbevaring av data. Denne kjeden begynner med en meget lett blokkjedeklient som kan betjenes på alle IoT-sensorer, til og med batterier. Hver sensor som driver protokollen, har en privat nøkkel som genererer en digital signatur for hver måling som overføres. Det betyr at både identiteten og integriteten til IoT-dataene kan bekreftes av alle på mottakersiden.

Kritiske data er forankret i en todelt blokkjedearkitektur. ubirch-løsningen, som ikke er maskinvareavhengig, muliggjør et stort utvalg av IoT-bruksområder for infrastruktur, bygninger, maskiner og enheter med kunder i forsikrings-, telekom- og produksjonsbransjene. Gartner, den ledende aktøren innen IT-markedsundersøkelser og -konsulenttjenester kalte ubirch en av de «gode leverandørene innen forsikringsbransjen» i 2017. ubirch har hentet inn mer enn EUR 2 millioner siden oppstart i 2014, inkludert denne runden.

Emanuel Angelis, administrerende direktør i Breed Reply, sa følgende: «Begge disse selskapene har verdensledende IoT-teknologi i sine respektive fagområder. Først og fremst har de løsninger som løser virkelige problemer som bransjene møter på, og de har åpnet opp muligheten til å utvikle nye forretningsmodeller. CageEye har potensialet til å spare fiskeoppdrettsbransjen for millioner hvert år ved å øke avkastningen og redusere sløsingen av fôr. ubirch bruker blokkjedeteknologi til å skape bemerkelsesverdig tillit til «tingene» som er en del av IoT og dataene de utveksler. Hvert selskap har ambisiøse planer om ekspansjon, og vi ser frem til å hjelpe dem med å realisere disse planene.»

Bendik S. Søvegjarto, administrerende direktør i CageEye, hadde følgende å si: «Laksemarkedet i akvakulturbransjen er stor og voksende, men møter på utfordringer. CageEye-løsningen har vært under utvikling over mange år for å løse ett av hovedproblemene produsenter møter på: sløsingen av fôr mens laksen vokser. Den unike IoT-løsningen vår, som tilbyr blant annet en helautomatisk løsning for fôring, vil drastisk endre hvordan produsenter løser problemet. Finansieringen fra Breed Reply vil støtte fremtidig forskning og utviklingsarbeid samt ekspansjonen vår til nye markeder.»

Stephan Noller, administrerende direktør i ubirch, sa følgende: «Tillit er det største problemet for IoT-virksomheter i dag. Problemet forhindrer at IoT-teknologi implementeres i mange bransjer. ubirch tilbyr den sterkeste sikkerhetsarkitekturen ved å bruke både offentlig og privat nøkkelkryptografi og blokkjedeteknologi. Vi har allerede sett kraftig interesse fra en rekke ledende multinasjonale selskaper, og støtten fra Breed Reply vil bidra til å øke interessen for teknologien vår.»

De to selskapene oppfylte Breed Replys investeringskriterier for selskaper som kombinerer dyktige bedriftsledelsesteam med en innovativ teknologi som løser et ekte problem. I tillegg til finansiering vil Breed Reply samarbeide tett med ledelsen for å støtte utviklingen til begge selskaper for å raskt kunne nå det neste utviklingsstadiet og fremtidige investeringsrunder. I fjor hentet en tredjedel av Breed Reply-porteføljen inn mer enn USD 50 millioner fra første runde med finansiering.

Breed Reply-teamet har betydelig erfaring med skalering av bedrifter i oppstartsfasen, grundig forståelse av ulike markeder, bevist merittliste innen utvikling av salgskanaler og sterk teknologisk DNA. Teamet samarbeider også tett med Reply-konsernet, et ledende selskap innen konsultering, systemintegrering og digitale tjenester med et tilstedeværelse i markeder i hele Europa og USA, for å hjelpe de investerende selskapene med å kommersialisere produktene sine.

--- SLUTT ---

Om Breed Reply
Breed Reply, som er Replys aktive operative investor, finansierer og gir støtte til utviklingen av IoT-selskaper (Tingenes Internett) som er i oppstartsfasen, i Europa og USA. Breed Reply er basert i London, men har driftskontorer i Tyskland og Italia, og støtter entreprenører og unge talenter ved å bringe nye ideer raskt ut til markedet. Dette gjøres med tre grunnleggende tjenester: finansiering i de tidlige stadiene, aktivt operasjonell engasjement med kunnskap om hvordan man driver forretningsvirksomhet, ekspertise innen lederskap og teknologi og markedsstøtte gjennom det omfattende Reply-nettverket. Breed Reply fokuserer på Tingenes Internett i alle markeder, og den nåværende produktporteføljen omfatter trening og velvære, smart-bygninger og -byer, sikkerhet, industriell IoT og plattformer.

Om CageEye
CageEye er et hydroakustisk system for overvåking av fisk. Systemet gir en oversikt over vannsituasjonen i et bur ved å måle den vertikale distribusjon av fiskene samt fisketetthet. CageEye gir en objektiv måling av fiskerespons på mating/appetitt. Systemet kan vise dataene både i sanntid og som historisk visning helt tilbake til da operasjonen startet. CageEye er basert på 7 års utvikling og mer enn 30 års forskning i samarbeid med Havforskningsinstituttet og Universitet i Oslo.

Om ubirch
ubirch er en teknologiprodusent for Tingenes Internett. Med en spesielt utviklet protokoll og en matchende nettskyserverdel kan nyetableringen, som har lokaler i Köln og Berlin, iverksette nyskapende bruksområder for Tingenes Internett. Teamet består av spesialister innen blokkjede- og kryptografiteknologi og datadrevne forretningsmodeller.

Contact information

Redleaf Communications
Robin Tozer / Ian Silvera
+44 (0)20 3757 6867
breed@redleafpr.com

Om Business Wire

Business Wire
Business Wire
24 Martin Lane
EC4R 0DR London

+44 20 7626 1982http://www.businesswire.co.uk

(c) 2018 Business Wire, Inc., All rights reserved.

Business Wire, a Berkshire Hathaway company, is the global leader in multiplatform press release distribution.

Følg saker fra Business Wire

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Business Wire på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Business Wire

Schlumberger Announces Fourth-Quarter and Full-Year 2018 Results Conference Call16.11.2018 18:00Pressemelding

Schlumberger Limited (NYSE:SLB) will hold a conference call on January 18, 2019 to discuss the results for the fourth quarter and full year ending December 31, 2018. The conference call is scheduled to begin at 8:30 am US Eastern time and a press release regarding the results will be issued at 7:00 am US Eastern time. To access the conference call, listeners should contact the Conference Call Operator at +1 (800) 288-8967 within North America or +1 (612) 333-4911 outside of North America approximately 10 minutes prior to the start of the call, and ask for the “Schlumberger Earnings Conference Call.” A webcast of the conference call will be broadcast simultaneously at www.slb.com/irwebcast on a listen-only basis. Listeners should log in 15 minutes prior to the start of the call to test their browsers and register for the webcast. Following the end of the conference call, a replay will be available at www.slb.com/irwebcast until February 18, 2019, and can be accessed by dialing +1 (800)

Visa Strengthens Commitment to Growing Digital Payments in India16.11.2018 14:33Pressemelding

Visa (NYSE: V) today announced a minority investment in BillDesk, a leading platform for online payments and bill payments in India. Visa’s investment and collaboration will help BillDesk develop new product lines for its payments and loyalty businesses and also expand its footprint into other geographies. The investment will be subject to necessary statutory approvals and is expected to have no direct bearing on Visa’s existing Indian business. “As a leading payments player in India, BillDesk has been a long time business partner to Visa. Having worked with BillDesk’s founders over the years, the Visa leadership has been consistently impressed with their vision, market knowledge and execution capabilities, as well as alignment on values. This investment further reinforces our long-term commitment to India’s digital payments growth story,” said Asia Pacific regional president, Chris Clark. “We are truly excited by this investment from the world's largest global payment network, Visa. W

Guidewire Enhances PartnerConnect Consulting Program with Addition of Product and Regional Specializations16.11.2018 13:55Pressemelding

Guidewire Software, Inc. (NYSE: GWRE), provider of the industry platform Property and Casualty (P&C) insurers rely upon, today announced the addition of specializations to its PartnerConnect Consulting program. Specializations have been added to aid insurance companies in selecting the best partner to lead or staff their Guidewire projects. Guidewire unveiled new specializations, including two which have been successfully piloted earlier this year. “Our customers will now have more clarity and information as to which partners have the proven capabilities in their chosen product and region,” said Lisa Walsh, vice president, Alliances, Guidewire Software. “Adding these specializations will also allow us to have more insight into a partner’s performance and competencies.” To earn a specialization, partners need to demonstrate skills, knowledge, and competency in a specific Guidewire product or solution by certifying staff at multiple levels (specialist and professional) through Guidewire’

Janssen receives positive CHMP opinion for ERLEADA™ (apalutamide) for patients with non-metastatic castration-resistant prostate cancer who are at high risk of developing metastatic disease16.11.2018 13:15Pressemelding

The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson today announced that the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) of the European Medicines Agency (EMA) has issued a positive opinion for apalutamide, a next generation oral androgen receptor inhibitor for the treatment of adult patients with non-metastatic castration-resistant prostate cancer (nmCRPC) who are at high risk of developing metastatic disease.2 The CHMP’s positive opinion will now be reviewed by the European Commission (EC), which has the authority to grant approval for the use of apalutamide. The CHMP’s positive opinion is based on data from the pivotal SPARTAN Phase 3 clinical study which assessed the safety and efficacy of apalutamide versus placebo in patients with nmCRPC who have a rapidly rising prostate specific antigen (PSA) level despite receiving continuous androgen deprivation therapy (ADT). The SPARTAN clinical study showed that apalutamide, when added to ADT, significantly reduced the risk

Vertex Receives European CHMP Positive Opinion for ORKAMBI® (lumacaftor/ivacaftor) for Treatment of Children with Cystic Fibrosis Aged 2 to 5 Years Old with Most Common Form of the Disease16.11.2018 12:57Pressemelding

Vertex Pharmaceuticals (Europe) Limited today announced that the European Medicines Agency’s (EMA) Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adopted a positive opinion for ORKAMBI® (lumacaftor/ivacaftor) for the treatment of people with cystic fibrosis (CF) aged 2 to 5 years old who have two copies of the F508del mutation, the most common form of the disease. If the European Commission issues a favorable adoption of the EMA CHMP opinion for the extension of indication, lumacaftor/ivacaftor will be the first and only medicine approved in Europe to treat the underlying cause of CF for patients aged 2 to 5 years old who have two copies of the F508del mutation. “Cystic fibrosis is a chronic, progressive disease and it is important to treat early to ensure the best possible outcomes for patients,” said Reshma Kewalramani, MD, Executive Vice President, Global Medicines Development and Medical Affairs and Chief Medical Officer at Vertex. “Today’s announcement brings us one step cl

Dimension Data Global Delivery Centre (GDC) in Prague wins the ABSL 2018 Diamond Award for Business Innovation16.11.2018 08:00Pressemelding

Dimension Data, the USD 8 billion global technology integrator and managed services provider, today announced that its Global Delivery Centre (GDC) in Prague has won the 2018 ABSL Diamond award for Business Innovation. The main purpose of this centre is to provide innovative, global service delivery capabilities and deep technical expertise to support our clients. The ABSL Diamond awards recognise companies that implement innovative projects, enhancing their business and strengthening the position of the business services sector. Every year, the aim is to identify successful activities in this sector and promote best practices, ultimately encouraging and inspiring others to follow suit. The ABSL celebrates initiatives that push business services forward and stand out as exemplary projects. Bill Padfield, Group Chief Operating Officer for Transformation and Services at Dimension Data, said: “Winning another award for our Support Services is a fantastic achievement. This time the ABSL Di