Business Wire

Breed Reply investerer i to IoT-virksomheter i oppstartsfasen i Europa

Del

Breed Reply , en ledende aktiv investor i IoT-selskaper (Tingenes Internett) som er i oppstartsfasen, har kunngjort to nye investeringer – CageEye og ubirch. Selskapet har sikret seg totalt EUR 5,8 millioner i finansiering siden oppstart, inkludert denne investeringsrunden.

Disse nye investeringene betyr at Breed Replys paneuropeiske investeringsportefølje for IoT-selskaper i oppstartsfasen har økt til 22 selskaper i mange ulike sektorer. Sektorene omfatter helse og velvære, industriell IoT, smart-bygninger og -byer samt sikkerhet og plattformer. Så langt i 2018 har Breed Reply investert i fire nye IoT-selskaper, med planer om å styrke porteføljen enda mer.

De nye selskapene er:

CageEye
Oslo-baserte CageEye har utviklet en verdensledende AgTech-plattform. Det er en IoT-teknologi for lakseoppdrettsbransjen, utformet for å overvåke atferden til biomassen i bur og forbedre fôringsprosessene. CageEye-løsningen er enkel å implementere, og gir helautomatisert, appetittkontrollert fôring som kan redusere fôrsløsingen betydelig. Fôrsløsing utgjør en betydelig kostnad for produsentene. Systemet, som er utviklet i samarbeid med Havforskningsinstituttet, bruker akustikkdata og avanserte analyser for å finne ut når fisken er sulten og mett.

Noen av verdens ledende lakseprodusenter har allerede dratt nytte av systemet. CageEye har identifisert muligheter for å utvide bruken av teknologien i Canada, Chile, Tasmania og Skottland, samt med andre arter innen akvakultur. CageEye utvikler også en sikkerhetsløsning for biomasse basert på maskinlæring.

CageEye har hentet inn EUR 2,3 millioner i finansiering og støtte siden 2016, inkludert denne investeringsrunden siden de for første gang begynte å selge produktet for kommersiell bruk. CageEye har allerede sikret seg ytterligere EUR 1,5 millioner med investering som del av en ny runde med kapitalinnhenting i 2019.

ubirch
ubirch er basert i Köln og Berlin og har bygd en løsning som muliggjør en kontinuerlig kjede av sikkerhet og konfidensialitet for innsamling, håndtering og oppbevaring av data. Denne kjeden begynner med en meget lett blokkjedeklient som kan betjenes på alle IoT-sensorer, til og med batterier. Hver sensor som driver protokollen, har en privat nøkkel som genererer en digital signatur for hver måling som overføres. Det betyr at både identiteten og integriteten til IoT-dataene kan bekreftes av alle på mottakersiden.

Kritiske data er forankret i en todelt blokkjedearkitektur. ubirch-løsningen, som ikke er maskinvareavhengig, muliggjør et stort utvalg av IoT-bruksområder for infrastruktur, bygninger, maskiner og enheter med kunder i forsikrings-, telekom- og produksjonsbransjene. Gartner, den ledende aktøren innen IT-markedsundersøkelser og -konsulenttjenester kalte ubirch en av de «gode leverandørene innen forsikringsbransjen» i 2017. ubirch har hentet inn mer enn EUR 2 millioner siden oppstart i 2014, inkludert denne runden.

Emanuel Angelis, administrerende direktør i Breed Reply, sa følgende: «Begge disse selskapene har verdensledende IoT-teknologi i sine respektive fagområder. Først og fremst har de løsninger som løser virkelige problemer som bransjene møter på, og de har åpnet opp muligheten til å utvikle nye forretningsmodeller. CageEye har potensialet til å spare fiskeoppdrettsbransjen for millioner hvert år ved å øke avkastningen og redusere sløsingen av fôr. ubirch bruker blokkjedeteknologi til å skape bemerkelsesverdig tillit til «tingene» som er en del av IoT og dataene de utveksler. Hvert selskap har ambisiøse planer om ekspansjon, og vi ser frem til å hjelpe dem med å realisere disse planene.»

Bendik S. Søvegjarto, administrerende direktør i CageEye, hadde følgende å si: «Laksemarkedet i akvakulturbransjen er stor og voksende, men møter på utfordringer. CageEye-løsningen har vært under utvikling over mange år for å løse ett av hovedproblemene produsenter møter på: sløsingen av fôr mens laksen vokser. Den unike IoT-løsningen vår, som tilbyr blant annet en helautomatisk løsning for fôring, vil drastisk endre hvordan produsenter løser problemet. Finansieringen fra Breed Reply vil støtte fremtidig forskning og utviklingsarbeid samt ekspansjonen vår til nye markeder.»

Stephan Noller, administrerende direktør i ubirch, sa følgende: «Tillit er det største problemet for IoT-virksomheter i dag. Problemet forhindrer at IoT-teknologi implementeres i mange bransjer. ubirch tilbyr den sterkeste sikkerhetsarkitekturen ved å bruke både offentlig og privat nøkkelkryptografi og blokkjedeteknologi. Vi har allerede sett kraftig interesse fra en rekke ledende multinasjonale selskaper, og støtten fra Breed Reply vil bidra til å øke interessen for teknologien vår.»

De to selskapene oppfylte Breed Replys investeringskriterier for selskaper som kombinerer dyktige bedriftsledelsesteam med en innovativ teknologi som løser et ekte problem. I tillegg til finansiering vil Breed Reply samarbeide tett med ledelsen for å støtte utviklingen til begge selskaper for å raskt kunne nå det neste utviklingsstadiet og fremtidige investeringsrunder. I fjor hentet en tredjedel av Breed Reply-porteføljen inn mer enn USD 50 millioner fra første runde med finansiering.

Breed Reply-teamet har betydelig erfaring med skalering av bedrifter i oppstartsfasen, grundig forståelse av ulike markeder, bevist merittliste innen utvikling av salgskanaler og sterk teknologisk DNA. Teamet samarbeider også tett med Reply-konsernet, et ledende selskap innen konsultering, systemintegrering og digitale tjenester med et tilstedeværelse i markeder i hele Europa og USA, for å hjelpe de investerende selskapene med å kommersialisere produktene sine.

--- SLUTT ---

Om Breed Reply
Breed Reply, som er Replys aktive operative investor, finansierer og gir støtte til utviklingen av IoT-selskaper (Tingenes Internett) som er i oppstartsfasen, i Europa og USA. Breed Reply er basert i London, men har driftskontorer i Tyskland og Italia, og støtter entreprenører og unge talenter ved å bringe nye ideer raskt ut til markedet. Dette gjøres med tre grunnleggende tjenester: finansiering i de tidlige stadiene, aktivt operasjonell engasjement med kunnskap om hvordan man driver forretningsvirksomhet, ekspertise innen lederskap og teknologi og markedsstøtte gjennom det omfattende Reply-nettverket. Breed Reply fokuserer på Tingenes Internett i alle markeder, og den nåværende produktporteføljen omfatter trening og velvære, smart-bygninger og -byer, sikkerhet, industriell IoT og plattformer.

Om CageEye
CageEye er et hydroakustisk system for overvåking av fisk. Systemet gir en oversikt over vannsituasjonen i et bur ved å måle den vertikale distribusjon av fiskene samt fisketetthet. CageEye gir en objektiv måling av fiskerespons på mating/appetitt. Systemet kan vise dataene både i sanntid og som historisk visning helt tilbake til da operasjonen startet. CageEye er basert på 7 års utvikling og mer enn 30 års forskning i samarbeid med Havforskningsinstituttet og Universitet i Oslo.

Om ubirch
ubirch er en teknologiprodusent for Tingenes Internett. Med en spesielt utviklet protokoll og en matchende nettskyserverdel kan nyetableringen, som har lokaler i Köln og Berlin, iverksette nyskapende bruksområder for Tingenes Internett. Teamet består av spesialister innen blokkjede- og kryptografiteknologi og datadrevne forretningsmodeller.

Contact information

Redleaf Communications
Robin Tozer / Ian Silvera
+44 (0)20 3757 6867
breed@redleafpr.com

Om Business Wire

Business Wire
Business Wire
24 Martin Lane
EC4R 0DR London

+44 20 7626 1982http://www.businesswire.co.uk

(c) 2018 Business Wire, Inc., All rights reserved.

Business Wire, a Berkshire Hathaway company, is the global leader in multiplatform press release distribution.

Følg saker fra Business Wire

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Business Wire på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Business Wire

The 2019 .eu Web Awards Launch Today24.4.2019 14:13:00 CESTPressemelding

The .eu Web Awards is an online competition designed to acknowledge the best websites using the .eu or .ею extensions in five diverse categories. Anyone who is eligible according to the .eu Web Awards rules can nominate their favourite .eu or .ею. website. This includes .eu and .ею domain name holders themselves, who can nominate their very own website for participation in the .eu Web Awards. “After the successful edition of 2018 with 130 nominations and nearly 10 000 votes for excellent sites, we look forward to awarding the best websites in the five categories”- Giovanni Seppia, EURid External Relations Manager. The 15 finalists will be invited to the .eu Web Awards gala in Brussels on 20 November 2019 where the five winners – one per category – will be announced. The winners will receive a prestigious award package, including a two-month billboard advertising campaign in Brussels Airport, a custom video produced by EURid for their promotional purposes, and a custom trophy and person

The Valence Group Advises INEOS on Its Sale of INEOS Melamines and Paraform to Prefere Resins Holding GmbH24.4.2019 13:54:00 CESTPressemelding

The Valence Group Advises INEOS Enterprises, a division of INEOS (“INEOS”), on its sale of INEOS Melamines and Paraform to Prefere Resins Holding GmbH. The Valence Group acted as financial advisor to INEOS Enterprises on its announced sale of INEOS Melamines & Paraform to Prefere Resins Holding GmbH. The agreement covers sites in USA, Germany and Indonesia. INEOS Paraform is Europe’s second largest producer of Paraformaldehyde. INEOS Melamines is a world leader in the supply of melamine resins into coatings, paper, textile, tyre, rubber, and decorative laminates industries. Financial terms of the transaction were not disclosed. About The Valence Group The Valence Group is a specialist investment bank offering M&A advisory services exclusively to companies and investors in the chemicals, materials and related sectors. The Valence Group team includes a unique combination of professionals with backgrounds in investment banking and strategy consulting within the chemicals and materials ind

Centreon EMS Removes IT Monitoring Blind Spots between Hybrid, Multi-Cloud and Physical Networks24.4.2019 13:19:00 CESTPressemelding

Centreon, a trusted provider of enterprise monitoring solutions for converging and hybrid IT infrastructures, today rolled out a new release of Centreon EMS, its flagship, end-to-end IT monitoring platform. The new release provides ITOps with holistic and contextual insights, through the integrations needed for today’s distributed, on-premise and multi-cloud - public, private and container - environments. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20190424005610/en/ Credits: GIF file of Centreon GeoViews. Centreon’s EMS 19.04 release offers ITOps managing a host of legacy assets but now contending with increased cloud workloads and growing networks of connected objects, the integrated visibility needed to ensure end-to-end performance across diverse IT environments. This expanded functionality reduces costs and complexity, aggregating data from across the entire IT infrastructure into a single, holistic view of the various

Neustar Research Shows Large Attacks Growing as Multi-Vector Exploits Increasingly Become the Norm24.4.2019 13:00:00 CESTPressemelding

Neustar, Inc., a trusted, neutral provider of real-time information services, today released its Q1, 2019 Cyber Threats and Trends report which highlights new areas of growth in Distributed Denial of Service (DDoS) attacks over the past year. The report affirms that DDoS attacks continue to be an effective means to distract and confuse security teams while inflicting serious damage to brands. The report reveals that while volumetric attacks over 50Gbps remain a relatively small segment of the overall threat picture at only 12% of attacks, their frequency has grown enormously when compared to the same period in 2018. The latest attacks morph over the course of the attack using a variety of ports and protocols to locate and exploit vulnerabilities. In Q1, 2019, over 77% of attacks used two or more vectors. In particular, the trend of targeting subnets and classless inter-domain routing (CIDR) blocks to slow or stop network traffic across the internet is a disruptive DDoS threat, identifi

Seoul Semiconductor Continues Enforcement against Infringement of Its LED Driver Patents24.4.2019 13:00:00 CESTPressemelding

Seoul Semiconductor Co., Ltd. (KOSDAQ 046890) (“Seoul”), a leading global innovator of LED products and technology, announced that it has filed another patent infringement lawsuit for infringement of its LED driver patents, this time against SATCO Products, Inc. (“SATCO”). In its complaint, Seoul asserts that SATCO is selling various LED lighting products that infringe “eleven” (11) of Seoul’s patents covering LED driver technology, including U.S. Patent 7,081,722, U.S. Patent 9,807,828; U.S. Patent 8,513,899; and U.S. Patent 8,716,946. The asserted LED driver patents are widely used in replacement bulbs in the form of incandescent or fluorescent lamps, wall-mount lights, and ceiling lights. The patented technology covers products with a linear driver for directly operating LEDs under household voltage, a step operation driver for generating flicker-free lights, as well as a dimmable driver for realizing smart lighting. Seoul has successfully enforced its LED driver patents in several

Immersion Signs Agreement With TDK Electronics Bringing Haptics Design and Marketing to PowerHap Piezo Actuators24.4.2019 12:30:00 CESTPressemelding

Immersion Corporation (NASDAQ:IMMR), the leading developer and licensor of touch feedback technology, announced that it has signed an agreement with TDK Corp. (TSE:6762) subsidiary TDK Electronics for the design and marketing of haptic feedback for TDK PowerHap™ piezo actuators. Under the agreement, Immersion will include TDK’s actuators in reference designs for automotive, industrial and other markets. Immersion will also certify the components for use with its software products. This will enable TDK’s customers in a wide variety of markets to rapidly implement cutting-edge haptic solutions with its high-performance actuators. With 25 years in the field of touch technology, Immersion brings together the art of design and the precise science behind haptic feedback in actuators and ICs. The company connects the haptic ecosystem through the certification of haptic components, helping partners like TDK and their customers maintain consistency and high-fidelity haptic experiences across de