nLogic

Bredbåndsfylket leder an i digitaliseringen av det offentlige - bygger nytt høyhastighetsnettverk for alle kommunene i Troms

Del

Bredbåndssatsingen er en av de største felles regionale satsinger - noen gang - i Troms. Med det nye nettverket skal de være best mulig posisjonert for å møte kravene til økt digitalisering i offentlig sektor, og gi en forutsigbar høyhastighets infrastruktur i regionen. Bredbåndsfylket Troms bygger sammen med nLogic nytt 10Gb/s nettverk for alle kommuner og fylkeskommunen i Troms.

Fra venstre: Erlend Bonesvoll, nLogic AS og Dag-Kjetil hansen, Bredbåndsfylket Troms AS.
Fra venstre: Erlend Bonesvoll, nLogic AS og Dag-Kjetil hansen, Bredbåndsfylket Troms AS.

Anskaffelsen «Nettverkselektronikk med tilhørende tjenester», startet med dialogkonferanse i mars i år. Prosessen er nå ferdigstilt, og Bredbåndsfylket har valgt nLogic som nettverksleverandør for inntil fire år.

Troms har behov for et nettverk med utvidet kapasitet, økt kvalitet og sikkerhet, som møter dagens og morgendagens krav til digitalisering. Det stilles krav til døgnåpen offentlig forvaltning med tilgjengelighet 24/7/365.
- Helseinstitusjoner kommer til å bli en svært krevende bruker av infrastruktur fordi de er døgnåpne, med høye krav til stabile og sikre fagsystemer. Dette kan løses med fysisk- og logisk redundans, garantert båndbredde og prioriteringer, uttaler daglig leder i Bredbåndsfylket Dag-Kjetil Hansen.

Videregående skoler møter stadig større krav til antall enheter som skal tilkobles, og både undervisning og eksamen digitaliseres.
- I undervisning brukes det audiovisuelle presentasjoner, man kjører delt undervisning med andre skoler over nett, og også eksamen digitaliseres. Det kreves dermed høy kapasitet og robusthet, samt økte krav til sikkerhet, fortsetter Hansen.

Det nye nettverket vil også gi større mulighet for samarbeid på tvers av kommuner, både innad i Troms fylke og med andre deler av landet.
- Den valgte løsningen vil bidra sterkt til økt digitalisering og offentlig fornying i hele regionen, uttaler Hansen.

Bredbåndsfylket stiller høye krav til levetid og sertifiseringer, med målsetning om å bygge og drifte stamnett av høy internasjonal standard i hele Troms, basert på fiber. Det skal utføres tilkoblinger til alle rådhus og fylkeskommunale kontorer og institusjoner, totalt i overkant av 200 lokasjoner. Løsningen fra nLogic er basert på produkter fra Juniper Networks hvor nLogics konsulenter vil bistå med design, rådgivning og kompetanse. Det benyttes routere i kjerne og distribusjonsnettet, samt switcher som CPE i kant og aksess. Trådløst nett var også en del av forespørselen, og her vil nLogic levere en integrert løsning fra Ruckus Wireless.

Frem til i dag har nettverkstjenestene til Bredbåndsfylket blitt levert av 3. part. Målet for anskaffelsen var å etablere et eget nettverk for tjenesteproduksjonen basert på at Bredbåndsfylket selv eier elektronikk og optisk fiber. Målet er nytt design av logisk nett, innkjøp av egnet utstyr samt installasjon og implementasjon av tjenester.
- nLogic tilbød en fremtidsrettet teknologisk løsning med innovative produkter, og synliggjorde meget høy kompetanse under anbudsprosessen. Vi ser frem til et samarbeid med en dynamisk partner som møter forventningene vi har til «å være på» og levere som lovet, uttaler Hansen.

Bredbåndsfylket investerer nå i et nytt nettverk og med Juniper Networks som ny
teknologileverandør.
- Jeg har store forventninger til Junipers teknologi og kompetansen fra nLogic, både med tanke på driftssikkerhet og stabilitet. Sikkerhet og robusthet er viktige bidragsytere til at vi kan levere enda bedre nettverk til alle våre kunder og eiere, uttaler Hansen.

nLogic tilbyr rådgivning, design, implementering og support av virksomhetstilpassede løsninger innen nettverk, it-sikkerhet og datasenter. Vi samarbeider med markedsledende teknologipartnere og er blant annet sertifisert som Juniper Networks Elite partner. nLogic er Juniperpartneren med best dokumenterbar kompetanse og de tyngst sertifiserte medarbeiderne i Norge. Gjennom erfaring og kompetanse kan vi utvikle og levere optimale nettverksløsninger for din bedrift.

Bredbåndsfylket Troms AS ble etablert i 2003 med Troms fylkeskommune og 24 av fylkets kommuner på eiersiden. Forretningsideen for å etablere Bredbåndsfylket var med bakgrunn i Troms fylkes målsetning om utbygging av høyhastighets bredbåndsinfrastruktur i hele fylket. Nettet skal bidra til effektiv samhandling, offentlig fornying og økonomiske gevinster ved samordnete innkjøp av tjenester. Troms fylkeskommune tok initiativ til denne viktige målsettingen blant annet fordi det er en offentlig oppgave å sørge for god infrastruktur og det var ingen kommersielle aktører som ville ta risiko med et slikt stort utbyggingsprosjekt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Erlend Bonesvoll, nLogic AS og Dag-Kjetil hansen, Bredbåndsfylket Troms AS.
Fra venstre: Erlend Bonesvoll, nLogic AS og Dag-Kjetil hansen, Bredbåndsfylket Troms AS.
Last ned bilde

Lenker

Om nLogic

nLogic
nLogic
Karenslyst Allé 20
0278 Oslo

+47 406 18 888http://www.nlogic.no

nLogic tilbyr rådgivning, design, implementering og support av virksomhetstilpassede løsninger innen nettverkit-sikkerhet og datasenter. Vi bistår våre kunder med å velge strategier som skaper gunstigere TCO, som effektiviserer og skaper nye muligheter for forretningsdriften. Vi samarbeider med markedsledende teknologipartnere, og er sertifisert som Cisco Silver partner,  Juniper Elite partner og Palo Alto Gold partner. Gjennom erfaring og kompetanse kan vi utvikle og levere optimale nettverksløsninger for din bedrift. 

nLogic leverer løsninger til segmentene Service Provider, Enterprise og Offentlig sektor. nLogics løsninger møter de ulike forretningsbehovene innenfor hvert segment, og kan vise til gode referanser innen alle segmentene.

Følg saker fra nLogic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra nLogic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra nLogic

nLogic er stolte av å for andre år på rad, kunne kalle seg "Gasellebedrift"10.12.2015 10:55Pressemelding

For å komme på Dagens Næringslivs gaselleliste, basert på tall fra Bisnode AS, må bedriften de siste årene ha: Minst doblet omsetningen over fire år Positivt samlet driftsresultat Omsetning over én million kroner første år Levert godkjente regnskaper Unngått negativ vekst Registrert som aksjeselskap Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de norske Gasellene i samarbeid med det som nå heter Bisnode AS. Gaselle betyr forøvrig: Gaselle: Smekker, spenstig og hurtig liten antilope Gaselle: Rasktvoksende, lønnsom norsk bedrift nLogic kan dermed gå det nye året i møte både smekre og spenstige!

nLogic er valgt som Juniper Networks datasenterpartner18.11.2015 12:37Pressemelding

Juniper Networks er ikke alene om å hevde at det innen 2020 vil være 7,6 milliarder internettbrukere med 50 milliarder tilkoblede enheter, som kontinuerlig skal ha tilgang til data. Siden lanseringen av QFabric løsningen i 2011, har Juniper Networks kontinuerlig utviklet nye teknologier og sammen med sine partnere satset på innovative datasenterløsninger. Som en del av denne satsningen, er nLogic valgt til å være Juniper Networks datasenterpartner i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom