NBBL - Norske Boligbyggelag

Borettslagsboliger steg 1,7 prosent

Del

Borettslagsboliger steg 1,7 prosent i 1. kvartal 2018 viser NBBLs prisstatistikk.

foto: Nadia Frantsen.
foto: Nadia Frantsen.

Fallende boligpriser i 2. halvår i fjor fører likevel til at prisene på borettslagsboliger har falt 1,7 prosent de siste 12 månedene.

- Historisk har første kvartal vært preget av sterk prisvekst. Oppgangen på 1,7 prosent i løpet av 1. kvartal må derfor anses som moderat, sier adm. dir. Thor Eek.

6-7 prosents vekst på Østlandet

De regionale tallene for første kvartal viser i hovedsak samme utvikling som den vektede gjennomsnittsprisen. Eneste område som peker seg ut denne gang er Østlandet utenfor Oslo og Akershus. Her er boligprisveksten på 6-7 prosent.

Boligprisfallet er over

Mange boligprisprognoser legger til grunn at boligprisveksten skal «normaliseres» eller «flate ut». Historien viser imidlertid at det sjelden er tilfellet.

- Det har vært en betydelig bedring i markedet siden i fjor høst. Det skyldes blant annet god utvikling i norsk økonomi med fallende arbeidsledighet og økt optimisme i husholdningene. Derfor tror vi nå at boligprisfallet er over, og at vi kan forvente fortsatt stigende boligpriser også i 2. kvartal, avslutter Eek.

Kontakter

Bilder

foto: Nadia Frantsen.
foto: Nadia Frantsen.
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag.

41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom