Kirkens Bymisjon

Bonsai – barnebok om døden.

Del

Nå kommer en ny barnebok om døden. Hvordan opplever barn å miste nære familiemedlemmer? Hva skjer underveis mot et dødsfall, og etterpå? «Bonsai» er en liten bok om døden.Om hvordan det oppleves å miste noen i familien, og alle små og store og rare tanker som kan komme underveis.

I boka, som er skrevet av Simon Stranger, følger vi et barn når mormor blir syk og dør, og dagene gjennom avskjed og sorg.

Et lite bonsai-tre får en spesiell betydning i fortellingen, som både er sår, humoristisk og gjenkjennelig.

-Ingen lekser om døden
Vi møter bl.a. barnets funderinger om hva som skjer med den døde kroppen, om «shoppingtur» til begravelsesbyrået, men at ingen ny mormor kan kjøpes, om skyldfølelse og ubesvarte spørsmål og om hverdagen der «skolen ikke har noen lekser om døden»…

- Barn hører ofte om død i nyheter og fiksjonsfortellinger, men de trenger hjelp til møtet med den naturlige døden når den kommer i en familiesituasjon. Døden angår barna. Mange har mistet besteforeldre eller andre. Det er viktig at barn også får hjelp til å se at tanker om døden verken er skummelt eller farlig, sier Simon Stranger som har skrevet boka etter invitasjon fra Kirkens Bymisjon.

Barn som pårørende
- Døden er fortsatt tabu og ofte bortgjemt i institusjoner. Vi tror det er viktig å ta døden tilbake, og være åpne om dette også på våre sykehjem. Barn er også pårørende og vi ser at de kan komme tett på i avskjeden med familiemedlemmer.Denne barneboka vil bli et godt verktøy i samtale med barna om det som ellers kan virke dramatisk eller skummelt, sier prest Olga Tvedt i Kirkens Bymisjon.
Hilde Hodnefjeld er illustratør for boka og bruker en lys, lett og barnlig strek.

Det er Kirkens Bymisjon og Magikon forlag som utgir «Bonsai».

Frokost-lansering:
Velkommen til Frokostlansering onsdag 21.3 kl 9.00 -10.30
Sted: Engelsborg Ressurssenter for eldre og pårørende, Helgesensgate 62, Oslo

Program:
-Velkommen og introduksjon – Gudmund Fosse, avdelingsdirektør Kirkens Bymisjon.
-Hvorfor gir Kirkens Bymisjon ut en barnebok om døden? Olga Tvedt, prest og rådgiver i Kirkens Bymisjon
-«Bonsai – en liten bok om døden».Forfatter Simon Stranger forteller om arbeidet med boka og leser utdrag. Hilde Hodnefjeld forteller om illustrasjonene.
-“Hva tenkte jeg da jeg leste boken?” Barn i samtale med Olga Tvedt.

Forfatter og illustratør signerer bøker.
Visning av barnetegninger.


Kontakt for detaljer og intervju:

Kirkens Bymisjon:
Per Frogner, tlf. 99 50 00 25
Olga Tvedt, tlf.:95 92 43 23

Forfatter: Simon Stranger: 408 79 927

Magikon: Svein Størksen 97750060

Nøkkelord

Om Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon
Kirkens Bymisjon
Tollbugata 3
0152 Oslo

404 30 909http://www.kirkensbymisjon.no

Kirkens Bymisjon er en ideell organisasjon som arbeider i byer over hele Norge, blant mennesker som strever med hverdagen på ulike måter. Vår visjon er at mennesker i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg. Kirkens Bymisjon vil påpeke og motvirke årsaker til at urett oppstår, avdekke krenkelser, gi hjelp og lindre nød. Kirkens Bymisjon har røtter tilbake til 1855. I dag er vi en ideell aktør som blant annet driver innen eldreomsorg, barnevern, rusomsorg og arbeidsmarkedstiltak. I tillegg til våre gatenære tiltak.  

Følg saker fra Kirkens Bymisjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens Bymisjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon lanserer ifengsel.no – en chat for barn og unge.2.11.2018 20:11:49 CETPressemelding

Hvert år opplever 6000-9000 barn i Norge å få en mamma eller pappa i fengsel. Barna kan oppleve en usynlig straff og kan miste kontakten med foreldrene. Det er ofte både skyld- og skamfølelse knyttet til det å ha en mamma eller pappa i fengsel eller på hjemmesoning. For mange barn og unge er det få, om noen å snakke med om dette – og mange spørsmål uten svar. Onsdag, 7. november lanserer Kirkens Bymisjon chatten ifengsel.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom