NBBL - Norske Boligbyggelag

Boligprisene økte 1,7 prosent

Del

NBBLs prisstatistikk viser at prisene på borettslagsboliger steg 1,7 prosent 2. kvartal 2018. Den høyeste veksten er i Oslo med nær 6 prosent i 2. kvartal.

Foto: Tonje R. Løwer/NBBL
Foto: Tonje R. Løwer/NBBL

Hittil i år har borettslagsboligene steget 4,2 prosent. Prisen på en gjennomsnittlig borettslagsbolig 2. kvartal 2018 er på samme nivå som den var 2. kvartal 2017.

Ingen skyfri horisont

Boligprisoppgangen i første halvår kan blant annet forklares av stigende aktivitet i norsk økonomi og fallende arbeidsledighet. Det er likevel ikke helt skyfritt i horisonten. Befolkningsveksten dempes, og ikke minst er det knyttet stor spenning til effekten av den ventede renteoppgangen.

- Økt rente kan føre til at flere husholdninger må justere forbruket og dempe etterspørselen etter større investeringer slik som bolig. Men fortsetter bedringen i norsk økonomi om lag som ventet, tror NBBL likevel at norsk økonomi kan leve med en moderat renteoppgang, sier adm. dir. i NBBL, Thor Eek.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Tonje R. Løwer/NBBL
Foto: Tonje R. Løwer/NBBL
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag. 41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom