Sector Alarm

Boligalarm bidrar til reduksjon i antall innbrudd

Del

Antall innbrudd har i følge Politiets Straffesakstall hatt en jevn reduksjon de siste fem årene. Samtidig har markedet for boligalarm hatt en jevn vekst. Politiet skriver at dette kan ha en sammenheng.

NHO mener at et av fire innbrudd kan unngås dersom boligen er utstyrt med alarm.
– Innbruddsalarm er et av de mest effektive virkemiddel man har mot innbrudd, sier Fagsjef for sikkerhetsbransjen Runar Karlsen i NHO Services. -En fjerdedel av alle innbrudd kunne vært unngår dersom huset hadde hatt boligalarm.

Dette kan være noe av årsaken til at stadig flere velger å installere boligalarm. Totalmarkedet for boligalarm har hatt en jevn vekst de siste 10 årene og bare i fjor økte antall kunder i Sector Alarm med over seks prosent. Omkring 20 prosent av Norske privatboliger har alarm tilknyttet alarmstasjon.

Boligalarm og sikringstiltak virker preventivt

Forrige uke kom Politiets straffesakstall for 2016 som viser at antall anmeldelser for grove tyverier fra bolig har gått jevnt nedover de siste fem årene. I rapporten uttaler Politiet at økt anskaffelse av boligalarm og andre sikringstiltak kan forklare noe av reduksjonen for grovt tyveri fra bolig.*

 

 

Politioverbetjent Stig Vasbø, som er leder for etterretnings- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon i Oslo støtter dette. Vår erfaring er at en boligalarm har en forebyggende effekt og i tillegg bidrar til at de kriminelle er meget kort tid på åstedet når boligalarmen går. Boligalarm er bra i forhold til dokumentasjon, for å sikre riktig tidspunkt for en hendelse og sist, men ikke minst at politiet raskt kommer til åstedet.

 

Sector Alarms egne tall viser at selskapets kunder i vesentlig mindre grad opplever innbrudd enn boliger uten alarm. I desember var det kun tre boligalarmkunder som opplevde innbruddsforsøk. En tydelig trend er også at tyvene blir skremt av alarmen og stikker fra åstedet med uforrettet sak.

 

Trygge med boligalarm

-Har du en boligalarm tilkoblet en alarmstasjon har du også en alarm som igangsetter et reaksjonsapparat som kan være til hjelp ved redning og som derigjennom bidrar til økt trygghet for kundene, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm. -Ferske tall fra en undersøkelse gjennomført av Barcode støtter dette og viser at hele 86 prosent av våre kunder føler seg trygge med boligalarm. - Det er tydelig at dersom tyvene kan velge, velger de huset uten boligalarm.

* https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_4442.pdf

Nøkkelord

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2017 en omsetning på litt over 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 520.000 kunder og over 1.750 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spania og Frankrike. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Tror på fortsatt kraftig vekst24.8.2018 15:36Pressemelding

Fjoråret ble et godt år for alarmbransjen. Totalmarkedet vokste med over 7 prosent. Viggo Skeisvoll er Chief Operation Officer i Sector Alarm Group og har lang erfaring fra alarmbransjen. Han tror at veksten vil fortsette. -Det er fortsatt over 80 prosent av alle boliger i Norge som ikke har boligalarm, legger du til alle nye boliger som blir bygget og ikke minst hyttemarkedet tror vi på en fortsatt kraftig vekst i årene som kommer.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom