BNP Paribas Leasing Solutions

BNP Paribas Leasing Solutions starter nordisk leasing-klynge i Oslo

Del

I sommer fullførte BNP Paribas Leasing Solutions AS oppkjøpet av Landkreditt Finans AS. Det markerer starten på en nordisk satsning for Europas fremste leasing-selskap.

– På under fem år skal vi være en av de ledende aktørene i Norden, sier Fabrice Perret, sjefen for BNP Paribas Leasing Solutions’ nordiske kontor i Vika i Oslo.

I 2017 finansierte BNP Paribas Leasing Solutions 320 000 prosjekter verdt 12 milliarder euro. Leasing-selskapet har totalt 3 200 ansatte i 18 land. Selskapet, som i 2017 ble kåret til Europas beste leasingselskap for fjerde gang, har ikke drevet leasingvirksomhet i Norden – før nå.

– Det er ikke tilfeldig at vi satser i Norge. Her er markedet velutviklet, og vi ser at behovet for utstyrsfinansiering er økende. Planen vår er gradvis å ekspandere videre ut i Norden innen 2020, med Norge som base. Der håper vi å være med å etablere en nordisk klynge for leasing og finansiering, sier Perret.

Perrets plan er å starte med norsk landbrukssektor, for så å gå inn i flere sektorer som transport, IT, kontorutstyr og helse.

– Det er mulig vi gjør flere oppkjøp fremover, men planen er først og fremst organisk vekst.

Viderefører avdeling i Ålesund

BNP Paribas Leasing Solutions vil fortsatt tilby de samme produktene og tjenestene som har bidratt til vekst for Landkreditt Finans’ kunder og partnere, siden selskapet startet for ti år siden.

BNP Paribas Leasing Solutions’ norske salgsavdeling vil holde til i Ålesund, i Landkreditt Finans gamle lokaler. Dermed vil eksisterende kunder og partnere fortsatt nyte godt av lokal ekspertise, støttet av soliditeten og stabiliteten til et av Europas største bankkonsern.

I fremtiden kan også nye produkter og tjenester legges til porteføljen.

 – Vi er veldig glade for å bli en del av BNP Paribas Leasing Solutions. Vi fortsetter jobben for kunder og partnere, bare nå med Europas fremste leasing-selskap i ryggen, sier Arne Oseberg, tidligere administrerende direktør i Landkreditt Finans, nå administrerende direktør i BNP Paribas Leasing Solutions Norge.

Eksisterende ansatte blir værende i Ålesund og får støtte av et nytt kontor i Oslo, ledet av Fabrice Perret, administrerende direktør for BNP Paribas Leasing Solutions i Norden.

BNP Paribas Leasing Solutions planlegger å dekke hele Skandinavia med en kombinasjon av lokale salgsavdelinger i hvert marked, støttet av et hovedkontor i Norge.

Nøkkelord

Kontakter

BNP Paribas Leasing Solutions AS
Arne Petter OSEBERG, +47 70 15 40 00, arne.oseberg@bnpparibas.com

BNP Paribas Leasing Solutions Nordic
Fabrice PERRET, fabrice.perret@bnpparibas.com

Om BNP Paribas Leasing Solutions

BNP Paribas Leasing Solutions
BNP Paribas Leasing Solutions
Munkedamsveien 35
0250 Oslo

22 82 95 00https://leasingsolutions.bnpparibas.no/

BNP Paribas Leasing Solutions er Europas ledende leasing-selskap og bidrar til økonomisk vekst hos kunder og industrielle partnere gjennom å tilby leie og finansiering av produksjonsmidler og industrielt utstyr.

Ved å legge til rette for god driftsøkonomi gir BNP Paribas Leasing Solutions selskaper den fleksibiliteten de trenger for å holde seg konkurransedyktige og samtidig vokse på en bærekraftig måte.

I 2017 finansierte BNP Paribas Leasing Solutions 320 000 prosjekter til en samlet verdi på 12 milliarder euro. Selskapets 3 200 ansatte gir støtte til kunder i 18 land i Europa, men også i Kina, USA og Canada.

Følg saker fra BNP Paribas Leasing Solutions

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BNP Paribas Leasing Solutions på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.