Opplysningskontoret for brød og korn

Blir det norsk bakegull i år?

Del
9 og 10. oktober konkurrerer det norske Bakerlandslaget mot sine nordiske kollegaer i «Nordic Bakery Cup 2014». Årets konkurranse går av stabelen i Finland og det står tre ulike disipliner på plakaten. Hovedtemaet i år er «Nordic Nature».
Bakerlandslaget er klare for Nordic Bakery Cup 2014 i Finland fv. Amund Skrutvold, Thomas Valand, Knut Hammeren, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Øyvind Skogsholm Hansen.
Bakerlandslaget er klare for Nordic Bakery Cup 2014 i Finland fv. Amund Skrutvold, Thomas Valand, Knut Hammeren, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Øyvind Skogsholm Hansen.

– Vi gleder oss til å få vist fram kvaliteten på de norske bakerne og temaet nordisk natur passer oss godt, sier Bakerlandslagets koordinator Amund Skrutvold. – Vi vil prøve å få vist fram den fantastiske norske naturen gjennom like fantastiske og smakfulle bakverk. Og håper selvfølgelig å gå helt til topps i år.

En representant fra hver av nasjonene konkurrerer mot hverandre i de tre disiplinene:
1. «Showpiece» (brødskulptur)
2. Brød & bagetter
3. Søt hvetebakst og kjevlede deiger (wienerbrød og croissanter).

Det norske laget består utover coach Knut Hammeren (showpiece/brødskulptur) av Øyvind Skogsholm Hansen (brød og bagetter) og Thomas Valand (søt hvetebakst og kjevlede deiger).

Det norske bakerlandslaget kom på 2. plass i Sverige i 2011, 4. plass på hjemmebane i 2012, 2. plass i Danmark i fjor og har førsteplassen som målsetting i Finland.

Sjekk ellers Bakerlandslagets egne oppskrifter på Opplysningskontoret for brød og korn sine hjemmesider: http://www.brodogkorn.no/fakta/bakerlandslaget/bakerlandslagets-beste/

Kontakter

For mer info om Bakerlandslaget og konkurransen kontakt:


Amund Skrutvold, koordinator for Bakerlandslaget på epost: amund.skrutvold@frenchbakery.no eller mobil: + 47 918 37 110


Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn på epost: torunn@brodogkorn.no eller mobil: + 47 952 89 666

Bilder

Bakerlandslaget er klare for Nordic Bakery Cup 2014 i Finland fv. Amund Skrutvold, Thomas Valand, Knut Hammeren, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Øyvind Skogsholm Hansen.
Bakerlandslaget er klare for Nordic Bakery Cup 2014 i Finland fv. Amund Skrutvold, Thomas Valand, Knut Hammeren, Nikolai Meling, Erlend Løken Volden og Øyvind Skogsholm Hansen.
Last ned bilde
Vil du prøve deg på Sjekk Bakerlandslagets egne oppskrifter på brodogkorn.no.
Vil du prøve deg på Sjekk Bakerlandslagets egne oppskrifter på brodogkorn.no.
Last ned bilde
Det norske Bakerlandslagets bidrag i Nordic Bakery Cup i Danmark i 2013 holdt til en 2. plass. Blir det gull i år?
Det norske Bakerlandslagets bidrag i Nordic Bakery Cup i Danmark i 2013 holdt til en 2. plass. Blir det gull i år?
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye