Konica Minolta

Bli mer produktiv! Med sansestimulering.

Del

Tenk deg atmosfærer designet for å hjelpe deg med å tenke klarere, mer kreativt, mer fokusert. Stimulerte sanser gir bedre yteevne. Hvordan kan man få til dette på arbeidsplassen?

1. Farge

Betyr det noe om kontoret er grått egentlig? Tilsynelatende ja. Sterke farger (rød, blå og grønn) bidrar til økt fokus og nøyaktighet. Blå fremmer mental klarhet, ro og kontroll. Gul og oransje stimulerer til å ta beslutninger og livlig diskusjon. Nyttig kunnskap når man designer fremtidens arbeidsplass. Så hva med kreative hjørner med gule møbler på arbeidsplassen?

Bildet: Fargerik innredning på Konica Minolta Norge. 
Fargen rød skal bidra til større nøyaktighet, blant annet ved korrekturlesning.

2. Lys

Det riktige lyset har en lys fremtid i fremtidens kontormiljø;) Fordelene med å bli utsatt for en god dose dagslys i løpet av en dag er godt dokumentert. Det gir bedre søvn og livskvalitet. Phillips konsernet viser derimot til undersøkelser som beviser at også kunstig belysning påvirker vår ytelse. Sterkt intenst lys med en kald tone støtter opp om konsentrasjonen. Mens mer standard intenst lys med en varm undertone roer oss ned. 

Visste du at grønne planter demper stress? Bare se her.

3. Lyd

De negative effektene med lyd på arbeidsplassen er veldokumentert. Å overhøre kolleger prate mens du leser eller skriver kan redusere din arbeidsinnsats med 66%. Men visste du at lyder også kan ha en positiv innvirkning? Juliet Zhu, Professor of Marketing og Co-Director for the Branding Center i Cheung Kong Graduate School of Business fant overraskende svar i sin undersøkelse: Et lavt nivå av lyd påvirker vår produktivitet like mye som de høye lydene. Med andre ord; moderat støy er det optimale i kontormiljøet. Lyd-dempende og absorberende møbler og gulv kan hjelpe deg med å finne den rette balansen av lyd.

Bildet: Lydabsorberende oppheng på Konica Minoltas servicekontor

4. Lukt

Luktesansen har en direkte forbindelse til hjernens følelse- og minnesenter. Hva med litt jasmin på møterommet? Undersøkelser viser nemlig at jasmin, kanel, mynte, sitron og rosmariner er linket til produktiviteten.

Les også hvordan luftkvaliteten kan påvirke trivsel og helse på arbeidsplassen?

Hva med nyttårsforsetter etter sommerferien?

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Konica Minolta

Konica Minolta
Konica Minolta
Maridalsveien 323
0872 Oslo

09400http://www.konicaminolta.no

Konica Minolta Business Solutions as er et globalt selskap som tilbyr bedrifter strukturerte arkiv- og dokumentsystemer, som forenkler, effektiviserer og gir bedrifter full oversikt i hverdagen. Vi er også en ledende leverandør av printere til bedrifter som tilbyr kopi, utskrift, skann og faks. Samt  digitalttrykk maskiner til grafisk bransje.

Følg saker fra Konica Minolta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Konica Minolta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Konica Minolta

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom