Bli med på korncruise i Telemark
Underveis blir det besøk hos en kornbonde midt i innhøstingen, omvisning på en av Norges mest innovative møller og bespisning hos en av Norges beste bakere.
Det er meldt godt vær, og det blir mange gode fotomuligheter underveis. Vi har også med egen fotograf som kan levere pressebilder kostnadsfritt.
Program for dagen (med forbehold om endringer):
0800: Avreise fra Oslo i minibuss.
1100: Vi besøker kornbonden Ole Einar Amlie i Skien som viser oss rundt og forteller hvordan kornproduksjon foregår.
1200: Vi busser til Løveid sluser, der vi går ombord i M/S Erik som tar oss gjennom slusene i Telemarkskanalen ned til Skien. Det serveres lunsj ombord.
1430: Besøk hos Norgesmøllene i Skien, en av Norges mest moderne møller.
1600: Vi går ombord i M/S Erik igjen som tar oss til Porsgrunn.
1700: Besøk hos Fredrik Lønne i Harmoni Håndverksbakeri, som snart deltar i Nordisk mesterskap i baking. Vi avslutter besøket med en enkel brødmiddag.
1900: Avreise fra Porsgrunn i minibuss.
Ca 2100: Ankomst Oslo.
Vi kan være behjelpelige med å ordne alternativ transport ved behov.
OBS: Begrenset antall plasser, ta direkte kontakt dersom dere ønsker å delta på hele eller deler av programmet.
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noOm Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom