Opplysningskontoret for brød og korn

Bli med på korncruise i Telemark

Del

Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å sette fokus på det miljøvennlige kornet og inviterer derfor til korncruise i Telemark onsdag 28. august.

Underveis blir det besøk hos en kornbonde midt i innhøstingen, omvisning på en av Norges mest innovative møller og bespisning hos en av Norges beste bakere.

Det er meldt godt vær, og det blir mange gode fotomuligheter underveis. Vi har også med egen fotograf som kan levere pressebilder kostnadsfritt.

Program for dagen (med forbehold om endringer):

0800: Avreise fra Oslo i minibuss.

1100: Vi besøker kornbonden Ole Einar Amlie i Skien som viser oss rundt og forteller hvordan kornproduksjon foregår.

1200: Vi busser til Løveid sluser, der vi går ombord i M/S Erik som tar oss gjennom slusene i Telemarkskanalen ned til Skien. Det serveres lunsj ombord.

1430: Besøk hos Norgesmøllene i Skien, en av Norges mest moderne møller.

1600: Vi går ombord i M/S Erik igjen som tar oss til Porsgrunn.

1700: Besøk hos Fredrik Lønne i Harmoni Håndverksbakeri, som snart deltar i Nordisk mesterskap i baking. Vi avslutter besøket med en enkel brødmiddag.

1900: Avreise fra Porsgrunn i minibuss.

Ca 2100: Ankomst Oslo.

Vi kan være behjelpelige med å ordne alternativ transport ved behov.

OBS: Begrenset antall plasser, ta direkte kontakt dersom dere ønsker å delta på hele eller deler av programmet.

Kontakter

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for brød og korn

Lefsebaking er god demensomsorg19.12.2018 11:28:04 CETPressemelding

Hjemmelagde julekaker har de fleste av oss et nært forhold til. Duften og smaken av julebakst vekker minner fra tidligere julefeiringer – og bakekunnskap. Dette er kanskje spesielt viktig for mennesker hvor minnene holder på å forsvinne, mennesker som er demente. Mange fra den eldre generasjon har vokst opp med takkebakst før jul. Interessen for baking av lefser og flatbrød har de siste årene også vært stigende blant dagens unge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom