Norges Kampsportforbund

Bli med på den nye superligaen Grand Slam i Kina!

Del

I fjor etablerte World Taekwondo sitt nye Grand Slam-konsept, som ble en stor suksess. I Wuxi, Kina har det blitt bygget et supermoderne TV-studio med tribuner.

World Taekwondo har som målsetting å være best i klassen og tar nå sikte på å lage et unikt TV-produkt som skal ta opp kampen på det globale TV-markedet. Grand Slam-anlegget i Wuxi er laget i samarbeid med kinesiske sponsorer, og spesiallaget for TV-produksjon. Konkurransen er skreddersydd for det globale TV-markedet og sendingen skal være best i klassen på lyd, lys og prestasjoner av utøvere og sporten. Grand Slam skal bli den største taekwondo-begivenheten etter sommer-OL.

Alle kampsporter kan delta

I år er det gjort enkelte endringer i kvalifiseringen til Grand Slam, slik at flere kan delta. World Taekwondo har åpnet for at både kickboxing, ITF-taekwondo, wushu og andre kampsportutøvere kan delta i kvalifiseringsstevnet for Grand Slam-turneringen. Alle må selvfølgelig konkurrere etter reglene til World Taekwondo.

Den første åpne kvalifiseringen for Grand Slam arrangeres i Wuxi 20.-22. april. Den andre arrangeres 26.-28. oktober. Man må vinne medalje for å kvalifisere seg til selve Grand Slam. Klarer man ikke å kvalifisere seg i april har man muligheten til å prøve igjen i oktober.

Selve Grand Slam-finalen arrangeres 06-17. desember. Hvilke dager finalene for de enkelte klassene avholdes er ikke bestemt enda.

De som kan delta er vinnerne av Grand Prix og Grand Prix-finalen 2018, samt utøvere som kom på 1. og 2. plass i forrige Grand Slam. Også de 8 utøverne fra den åpne Grand Slam-kvalifiseringen og 1 utøver fra arrangørlandet Kina vil også kunne delta. Det er bare de 16 beste i verden som kan delta i Grand Slam-finalen.

Stor gevinst

Det er snakk om store pengepremier på dette prestisjetunge stevnet: I fjor stakk vinnerene av klassene av med 49.000 USD, mens coachen fikk 21.000 USD.

– Jeg har stor tro på at Grand Slam vil gi taekwondo økt synlighet, økte inntekter og større global oppmerksomhet. Økt oppmerksomhet internasjonalt vil være positivt for rekrutteringen og utviklingen også her hjemme i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

PS! Har du planer om å reise til Grand Slam? Da minner vi om at Kampsportforbundet har en samarbeidsavtale med Turkish Airlines som gir oss fleksible og rimelige flybilletter. Les mer Her

 


Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom