Norges idrettsforbund

Bjørnar Erikstad blir flaggbærer i Rio

Del

Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening blir den norske troppens flaggbærer under åpningsseremonien for Paralympics i Rio på onsdag. Erikstad seiler 2.4mR, og dette blir hans fjerde Paralympics.

Foto: Team Norway
Foto: Team Norway

- Da det ble klart at seilerne skulle delta på åpningsseremonien var valget åpenbart. Bjørnar er en veteran i Paralympics, og en solid kulturbærer som alltid bidrar positivt i den norske troppen, sier Chef de Mission Cato Zahl Pedersen i Olympiatoppen.

- Det var veldig hyggelig å bli spurt, sier Erikstad. – Det er en ære å bære flagget foran den norske troppen, så dette er noe jeg gleder meg til.

Erikstad har en merittliste som blant annet inneholder 8 NM-gull, sølv og bronse i verdenscupen sammenlagt og 2 sølv og 2 bronse i VM, sist i 2015 med sølv i fjorårets VM i Finland i klassen der også funksjonsfriske deltar. I 2015 ble han kåret til Årets mannlige funksjonshemmede utøver under Idrettsgallaen, og fikk prisen Årets mannlige seiler.

Paralympics i Rio blir det siste for seiling i denne omgang, da idretten er fjernet fra det paralympiske programmet fra Tokyo 2020.

Bilder av Erikstad:
https://www.flickr.com/photos/idrettsforbundet/albums/72157665531733543

Slik følger du Team Norway i Paralympics:
https://www.idrettsforbundet.no/Nyhet/slik-folger-du-teamnorway-i-paralympics/

Nøkkelord

Bilder

Foto: Team Norway
Foto: Team Norway
Last ned bilde
Foto: Team Norway
Foto: Team Norway
Last ned bilde
Foto: Team Norway
Foto: Team Norway
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom