Den norske kirke

Bispemøte i Oslo 17.-21. oktober 2016

Del

Ved åpningen av Bispemøtet mandag 17. oktober inviteres det til gudstjeneste i Oslo domkirke kl. 12:00, etterfulgt av mottakelse i Krypten. Arrangementet er åpent for alle.

Program for arrangementet mandag 17. oktober
12.00  Åpningsgudstjeneste i Oslo domkirke
Biskop Erling Pettersen preker, biskop Olav Øygard er liturg.

13.00-15:00  Mottakelse i Krypten, Oslo domkirke.
Enkel bevertning.

• Foredrag ved Bispemøtets preses, biskop Helga Haugland Byfuglien
”Samarbeid mellom skole og kirke i det livssynsåpne samfunn”.

• Utdeling av Olavstipendet 2017
Olavstipendet har til formål å øke kunnskapen om kirken og dens rolle i samfunnet, og å styrke kirkens kompetanse til å løse sine oppgaver. Stipendet skal bidra til utvikling av praktisk-teologisk kunnskap og kunnskap om praktisk prestetjeneste.

Liturgi for vigsel av likekjønnede
Biskopene skal i dette møtet behandle forslag til ny vigselsliturgi som gir likekjønnede par adgang til å gifte seg i kirken. Liturgien skal fastsettes endelig av Kirkemøtet i januar 2017. Biskopene skal også drøfte innholdet i en veiledning til prester og kirkelig tilsatte om hvordan den nye vigselsliturgien skal praktiseres. Det er fra Kirkemøtet forutsatt at prester skal ha frihet til å medvirke, eller ikke medvirke, ved inngåelse av ekteskap mellom likekjønnede.

Kontakt
For mer informasjon om Bispemøtet 17.-21. oktober 2016, ta kontakt med Bispemøtets generalsekretær Christofer Solbakken,
Epost: cs672@kirken.no
Tlf.: 951 19 946


Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke