Nærings- og fiskeridepartementet

Bevaringssoner i Tvedestrand forlenges midlertidig

Del

Nærings- og fiskeridepartementet forlenger forskriften om bevaringssoner i Tvedestrands sjøområder med ytterligere en måned, til 28. februar 2018.

Det har siden juni 2012 vært fem bevaringssoner i sjøområdene til Tvedestrand kommune, med ulike restriksjoner på fiske. Bevaringssonene skal beskytte hummer, torsk og flatøsters, og er gjenstand for forskning og undervsisning ved Havforskningsinstituttet og Universitetet i Agder. 

Tvedestrand kommune har bedt om at forskriften om bevaringssoner forlenges til 20. juni 2027. Fiskeridirektoratet har hatt forslaget på høring og har oversendt sin anbefaling til Nærings- og fiskeridepartementet. Det er behov for mer tid for å behandle saken og derfor har departementet valgt å forlenge den eksisterende forskriften med ytterligere en måned.  

Kontakter

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom