Bertel O. Steen

Bertel O. Steen Detalj AS kjøper Lillehammer-Bil AS

Del

Bertel O. Steen Detalj AS har inngått en avtale om å kjøpe samtlige av aksjene i Lillehammer-Bil AS og styrker med dette selskapets virksomhet på Lillehammer. Lillehammer-Bil AS representerer merkene Peugeot og Kia og er en mangeårig samarbeidspartner av Bertel O. Steen. Overtakelsen vil skje i løpet av september 2017.

Regionsdirektør Terje Bernton og adm. direktør Marius Hayler i Bertel O. Steen Detalj AS opplever Lillehammer-Bil som et verdifullt supplement for Bertel O. Steen Detalj i Lillehammerregionen. Nåværende eiere Kjell Åge Skyttermoen og Ingvild Skyttermoen er glade for at selskapet blir tilført nødvendige ressurser for å holde seg i tet av utvikling.
Foto: Bertel O. Steen / Jarle Nyttingnes
Regionsdirektør Terje Bernton og adm. direktør Marius Hayler i Bertel O. Steen Detalj AS opplever Lillehammer-Bil som et verdifullt supplement for Bertel O. Steen Detalj i Lillehammerregionen. Nåværende eiere Kjell Åge Skyttermoen og Ingvild Skyttermoen er glade for at selskapet blir tilført nødvendige ressurser for å holde seg i tet av utvikling. Foto: Bertel O. Steen / Jarle Nyttingnes

Lillehammer-Bilble etablert i 1974 og har siden oppstarten vært en samarbeidspartner av Bertel O. Steen. Forhandleren representerer i dag merkene Peugeot (fra 1983) og Kia (fra 2006) både innen salg og service. Lillehammer-Bil er også et autorisert Meca-verksted og medeier i Lillehammer Bilskadesenter AS.

Viktig region for Bertel O. Steen Detalj

Lillehammer-Bil er lokalisert i en del av Lillehammer som er et betydelig satsningsområde for kommunen med tanke på fremtidig næringsvirksomhet. Her er Bertel O. Steen Detalj også representert gjennom Bertel O. Steen Lillehammer Motorcentral AS som er en ren Mercedes-Benz forhandler (personbiler, varebiler og verksted for person-, vare- og lastebiler).

– Gjennom oppkjøpet av Lillehammer-Bil styrker vi eksisterende virksomhet på Lillehammer og kan hente ut synergier gjennom utvikling av fremtidsrettede produkter og tjenester, markedsføring og – ikke minst gjennom vårt kundesenter. Avtalen betyr at Bertel O. Steen Detalj utvider merkeporteføljen og distribusjonen i området, og tar nok et viktig skritt for å styrke den egeneide forhandlerdriften i en viktig region, sier adm. direktør Marius Hayler i Bertel O. Steen Detalj.

– Lillehammer-Bil er en godt drevet virksomhet. Med en omsetning på 63 MNOK (i 2016) og et driftsresultat på 2,3 MNOK har hovedaksjonær Kjell Åge Skyttermoen og hans team har gjort en god jobb i Lillehammerområdet, sier Terje Bernton som er regionsdirektør for region sørøst. – Dette er et godt utgangspunkt for videre utvikling av virksomheten, tilføyer han.

Tilfører nødvendige ressurser

– I dag er størrelse avgjørende for å klare å videreutvikle selskapet og samtidig sikre medarbeiderne en god arbeidsplass, sier nåværende eier i Lillehammer-Bil, Kjell Åge Skyttermoen. Han opplever at det fremover vil være utfordrende for en frittstående forhandler å holde seg i tet av utviklingen.

– Vi ser store endringer i bilbransjen fremover, derfor er jeg glad for at Lillehammer-Bil nå blir en del av Bertel O. Steen Detalj som kan tilføre selskapet nødvendige ressurser på veien videre, sier han.

– Avtalen vi har inngått, baserer seg på et langt og tett samarbeid mellom Bertel O. Steen og Lillehammer-Bil. Vi ønsket en langsiktig løsning for bilvirksomheten vår, og selv om det er vemodig å overlate ansvaret for familie-bedriften til andre, er jeg samtidig glad for at det nettopp er Bertel O. Steen som skal utvikle selskapet videre, sier Skyttermoen.

Fortsetter i de samme lokalene – inntil videre

– Bertel O. Steen Detalj skal vokse, ta markedsandeler og ha de mest tilfredse kundene, forhandlerne og de mest motiverte medarbeiderne. Med sitt fokus på kundetilfredshet og gode serviceholdninger passer Lillehammer-Bil godt inn vår prestasjonsorienterte kultur, sier Marius Hayler, som kan fortelle at virksomheten forblir i de samme lokalene i en overgangsperiode på 2,5 år.

Ole-Morten Granlund fortsetter i sin rolle som daglig leder og vil få et ansvar for å koordinere driften av Lillehammer-Bil AS med Arnt Egil Dahl som er daglig leder av Bertel O. Steen Lillehammer Motorcentral AS.

Medarbeiderne vil inntil videre være ansatt i Lillehammer-Bil AS, som blir et datterselskap av Bertel O. Steen Lillehammer Motorcentral AS. På lengre sikt vil selskapene fusjoneres og all virksomhet flyttes til Industrigata.

– Vi har stor tro på at Lillehammer-Bil vil bli en god bidragsyter i Bertel O. Steen Detalj og at de to forhandlerne til sammen vil skape økt trafikk i butikkene på bakgrunn av et bredere produktsortiment, sier Hayler som mener at forhandleren også vil høste flere skalafordeler.

Selskapsoverdragelsen vil bli gjennomført i løpet av september 2017.

For eventuelle spørsmål, vennligst kontakt:

Lillehammer-Bil AS

Kjell Åge Skyttermoen (nåværende eier), mobil 928 63 376, e-postkjell@lillehammmerbil.no

Bertel O. Steen AS

Terje Bernton (regionsdirektør), mobil 901 62 653, e-postterje.bernton@bos.no
Irene Schwabe (kommunikasjonssjef), mobil 900 80 044, e-postirene.schwabe@bos.no

Om Lillehammer-Bil AS
Lillehammer-Bil AS er en familieeid og tradisjonsrik bedrift, beliggende sentralt i Lillehammer. Selskapet ble etablert i 1974 og har 15 ansatte. Selskapet representerer Peugeot person- og varebiler og samtlige modeller fra Kia. Lillehammer-Bil AS er også medeier i Lillehammer Bilskadesenter AS som med sine 16 ansatte tilbyr utbedring av karosseriskader, lakkering, frontruter/bilglass og småskader (Fast/Smart repair).

Lillehammer-Bil representerer en omsetning på 63 MNOK (2016) og et driftsresultat på 2,3 MNOK (2016). Selskapet har vist en positiv utvikling både innenfor omsetning og driftsresultat de seneste årene.

Om Bertel O Steen
Bertel O. Steen AS med datterselskaper er en av Norges største service- og handelsbedrifter. Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, smart®, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Fuso og Setra. Forretningsenheten Bertel O. Steen Detalj AS, består av et landsdekkende nettverk av forhandlere som distribuerer konsernets bilmerker.

Selskapet Bertel O. Steen Finans AS, tilbyr finansielle løsninger gjennom et landsdekkende nettverk av Bertel O. Steen sine forhandlere. Bertel O. Steen Eiendom AS med datterselskaper forvalter en betydelig eiendomsportefølje på cirka 170 000 m2 relatert til bil og annen næringsvirksomhet. Bertel O. Steen AS eier også verkstedkjeden Snap Drive. Konsernet har ca. 2.350 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune, på grensen til Oslo.

Bertel O. Steen AS med datterselskaper er et av Norges største service- og handelsselskap. Konsernet importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, smart®, Fuso og Setra til Norge og er en betydelig aktør innen bildetalj, bilfinans, verksteddrift og eiendomsvirksomhet. Selskapet eier også verkstedkjeden Snap Drive. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Regionsdirektør Terje Bernton og adm. direktør Marius Hayler i Bertel O. Steen Detalj AS opplever Lillehammer-Bil som et verdifullt supplement for Bertel O. Steen Detalj i Lillehammerregionen. Nåværende eiere Kjell Åge Skyttermoen og Ingvild Skyttermoen er glade for at selskapet blir tilført nødvendige ressurser for å holde seg i tet av utvikling.
Foto: Bertel O. Steen / Jarle Nyttingnes
Regionsdirektør Terje Bernton og adm. direktør Marius Hayler i Bertel O. Steen Detalj AS opplever Lillehammer-Bil som et verdifullt supplement for Bertel O. Steen Detalj i Lillehammerregionen. Nåværende eiere Kjell Åge Skyttermoen og Ingvild Skyttermoen er glade for at selskapet blir tilført nødvendige ressurser for å holde seg i tet av utvikling. Foto: Bertel O. Steen / Jarle Nyttingnes
Last ned bilde

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00https://www.boskonsern.no/

Vi bygger morgendagens bilhus

Bertel O. Steen AS med datterselskaper er et av Norges største service- og handelsselskap. Konsernet importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Fuso og Setra til Norge og er en betydelig aktør innen bildetalj, bilfinans, verksteddrift og eiendomsvirksomhet. Selskapet eier også verkstedkjeden Snap Drive. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.

Bil- og eiendomsvirksomheten Bertel O. Steen kunne i 2017 vise til driftsresultat på 555 millioner og omsetning på 16,8 milliarder kroner. Antall årsverk i konsernet ved utgangen av 2017 var 2499.

Følg saker fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bertel O. Steen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom