Innovasjon Norge

Bergen skal selge norsk reiseliv

Del

Bergen er tildelt neste års Norwegian Travel Workshop (NTW), en av de største reiselivsbegivenhetene i Norge. Dette ble offentliggjort i dag under årets NTW i Bodø.

Bergen. Foto: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan - visitBergen.com
Bergen. Foto: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan - visitBergen.com

Norwegian Travel Workshop (NTW) er den viktigste møteplassen for norsk reiseliv og vil arrangeres i Bergen mellom 24. og 27. april 2017.

Hvert år kommer over 300 utenlandske turoperatører til NTW for å kjøpe norske reiselivsprodukter. I løpet av tre hektiske dager vil cirka 8000 forhandlingsmøter mellom norske reiselivsaktører og utenlandske turoperatører og agenter bli gjennomført.

- Med økt tilgjengelighet og en stor utvidelse på overnattingssiden, er dette en unik mulighet for oss å vise frem Bergen til nye aktører, sier Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag.

Bergen søkte om arrangementet i 2014.

- Vi har visst dette en stund, og er nå glade for å kunne dele nyheten med alle Bergens innbyggere, sier en meget godt fornøyd reiselivsdirektør.

Norwegian Travel Workshop er en viktig salgsarena for norske reiselivsaktører. Deltakelse gir mulighet til direkte forhandlinger, kontraktinngåelser og relasjonsbygging, slik at salget av norske reiselivsprodukter opprettholdes, fornyes og økes.

- Norske reiselivsopplevelser er i verdensklassen. Vi ønsker at flere utenlandske turoperatører skal få øynene opp for alt Norge har å tilby. Bergen er allerede et kjent reisemål som vi vet mange ønsker å besøke, og vi er sikre på at byen vil markedsføre Norge på en flott måte og skape en fin ramme rundt Norwegian Travel Workshop neste år, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

En viktig næring
Destinasjonsselskapet Bergen Reiselivslag er lokal arrangør av neste års Norwegian Travel Workshop. Arrangementet vil benytte mange overnattingssteder og opplevelsesarenaer i Bergen, og selve forhandlingsmøtene vil finne sted i Grieghallen.

- Kapasiteten på overnatting er i sterk vekst med en rekke nye hoteller i Bergen. Et slikt arrangement gir oss en god mulighet for å presentere Bergen for nye og gamle målgrupper og øke volumet og utvide sesongen på ferie- og fritidsmarkedet, sier Ole Warberg.

- Reiselivet er allerede en viktig næring i Bergen, men har også et stort potensial for videre vekst som eksportnæring. Å være vertskap for turoperatører fra hele verden gir derfor Bergen en god mulighet for å skape nye relasjoner, sier ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen.

Fakta om NTW:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet
  • NTW er en lukket workshop basert på over 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 300 utenlandske turoperatører fra 29 nasjoner og rundt 280 norske selgere (2016).
  • Arrangement i 2017 blir nummer 45 i rekken
  • Bergen har arrangert NTW tre ganger tidligere: 1982, 1996, 2001

 Kontakt:

  • Reiselivsdirektør Ole Warberg, Bergen Reiselivslag, tlf.55 55 20 12/906 23 110
  • Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin, Innovasjon Norge, tlf. 909 94 898
  • Kommunikasjonsrådgiver Maya Liu Bøckman Vinje, Innovasjon Norge, tlf. 977 47 537

Nøkkelord

Bilder

Bergen. Foto: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan - visitBergen.com
Bergen. Foto: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan - visitBergen.com
Last ned bilde
Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge. Foto: Tommy Andresen
Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge. Foto: Tommy Andresen
Last ned bilde
Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag. Foto: Bergen Reiselivslag
Ole Warberg, reiselivsdirektør i Bergen Reiselivslag. Foto: Bergen Reiselivslag
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom