Unio

Ber om møte med KS etter milliardbruk på vikarer

Del

Norske kommuner har i perioden 2012-2015 brukt nesten 3,3 milliarder kroner på innleie av helsepersonell. Hoveddelen av dette er til sykepleiere. - Vi tror helseministeren og KS har felles interesse med oss i å få ned den store vikarbruken og vil nå be om et møte for å legge frem tallene, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

– Befolkningen ville fått mye mer igjen for pengene ved å ansette faste sykepleiere og tilby gode lønns- og arbeidsvilkår som gjør det mer attraktivt å jobbe i kommunen, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund.

Det var en stor vekst fra 2012-2013. Det skyldes trolig innføringen av Samhandlingsreformen. Etter det har det også vært en svak økning. Undersøkelsen viser at det er store variasjoner mellom kommunene.

– Mange steder er det stor sykepleiermangel. Jeg skjønner at vikarbyråer må brukes i noen tilfeller, men det må være et kortsiktige løsninger. Det er viktig å velge langsiktige og gode løsninger, ikke kortsiktige og dyre.

Vedlagt en fylkesvis oversikt brutt ned på hver enkelt kommune.

Kontakter

Arvid Libak, kommunikasjonssjef , tlf 908 80 518
Tore Bollingmo, kommunikasjonsrådgiver, tlf 92 84 01 77

Dokumenter

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom