Virke

Befolkningens tillit til apotekansatte øker

Del

Befolkningens tillit til ansatte på apotek øker og 7 av 10 ønsker nå å bruke apotekene som alternativ til fastlege i enkle helsespørsmål, viser ny undersøkelse av Opinion for Virke.

Illustrasjonsbilde, Apotekansatt
Illustrasjonsbilde, Apotekansatt

− Dette er gledelige nyheter for våre medlemmer i apotekbransjen. Folk begynner å få øynene opp for kompetansen som finnes hos apotekene, sier bransjedirektør i Virke, Alisdair Munro.

Et av hovedfunnene i undersøkelsen av viser at et flertall av befolkningen på landsbasis heller ønsker å oppsøke apotek enn fastlege ved mindre alvorlige helseplager. Og Oslo topper statistikken, der 80 % som svarer at de kunne brukt apotek som alternativ til fastlegen sin.

−Når det er lange køer hos fastlegene må helsetjenesten organiseres smartere. Resultatene fra undersøkelsen kan tyde på at apotekene oppleves som mer tilgjengelige enn fastlegene, sier Munro.

Apotekene tilbyr i dag flere helsetjenester og tilbudet utvikles stadig. Undersøkelsen viser en generell stor økning i kjennskapen til å få gjennomført tjenester som føflekkskanning, kolesterolmåling og blodsukkermåling hos apotekene.

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsbilde, Apotekansatt
Illustrasjonsbilde, Apotekansatt
Last ned bilde
Bransjedirektør i Virke, Alisdair Munro
Bransjedirektør i Virke, Alisdair Munro
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Om undersøkelsen: Gjennomført av Opinion på vegne av Hovedorganisasjonen Virke i .l.a. januar 2017. Består av 1014 respondenter mellom 15 og 80 år som ikke jobber på apotek/sykehus/legekontor, med under 10 legebesøk siste år. Formålet med undersøkelsen er å kartlegge befolkningens holdninger til apotekers muligheter.

Respondentene ble blant annet spurt om følgende: Tenk deg en situasjon der apotek kunne ha vært et alternativ til fastlege i forhold til hjelp og veiledning innenfor helsespørsmål. Hadde du prinsipielt vært villig til å oppsøke et apotek for veiledning i helsespørsmål? Av svaralternativene "Ja helt sikkert", "Ja, kanskje", Nei, "Vet ikke/har ikke tatt stilling til det", svarte 71 % av respondentene "Ja, helt sikkert" eller "Ja, kanskje", mot 60 % i 2014. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom