Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Bedre beslutninger med ny utredningsinstruks

Del

Det blir nå enklere for politikere å ta gode beslutninger. Den nye utredningsinstruksen for offentlige tiltak skal sørge for at man unngår sløsing med samfunnets ressurser, og at beslutningene er etterprøvbare.

–Det er utrolig dyrt å ta gale beslutninger. Den nye utredningsinstruksen er avgjørende for å ta gode politiske beslutninger, sa statssekretær Paal Bjørnestad (Frp) i Finansdepartementet under lanseringen av den nye utredningsinstruksen onsdag.

Den nye instruksen gir statsansatte en mal for hvordan man skal gjennomføre en utredning. Den definerer også hvor omfattende en eventuell utredning må være. I tillegg gjør den det enklere for media og offentligheten å sjekke om politiske beslutninger er tatt på et godt grunnlag.

–Utredningsinstruksen bringer mer sunn fornuft inn i staten. Problemet hittil har vært for liten etterlevelse av den forrige instruksen, og at det gjennomføres for få utredninger. Det kreves for å kunne ta gode beslutninger, sa direktør Øystein Børmer i Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

Den nye instruksen trådte i kraft 1. mars. Direktoratet for økonomistyring har ansvaret for instruksen, og gir kurs og rådgivning for statsansatte som skal gjennomføre utredninger.

Se video fra lanseringen her.

Se veilederen til utredningsinstruksen her.

Se mer info om utredningsinstruksen her.

 

Kontakter

Anniken Celine Berger
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 93005355
E-post: anniken.berger@dfo.no

Bilder

Øystein Børmer, direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Øystein Børmer, direktør i Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Last ned bilde

Om Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Direktoratet for økonomistyring (DFØ)
Karl Johans gate 37B
0162 Oslo

400 07 997http://www.dfo.no
Direktoratet for økonomistyring (DFØ) er statens ekspertorgan på økonomi- og virksomhetsstyring i staten, og er underlagt Finansdepartementet. DFØ forvalter statens økonomiregelverk, og leverer lønn- og regnskapstjenester til statlige virksomheter.

Følg saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Direktoratet for økonomistyring (DFØ)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom