Mannsforum

Barneloven følger ikke opp barnets behov

Del

Mandag 9.januar holdt Stortingets familiekomité åpen høring om barneloven.

MannsForum er opptatt av at Barneloven skal sikre barn en reell rett til å se både mor og far, også når mor og far ikke bor under samme tak. Slik er det ikke i dag. 

En ny stor norsk studie viser at barn som mister kontakten med en av foreldrene sine etter samlivsbrudd, oftere sliter med psykiske helseplager:

  • ”Det er ikke selve skilsmissen som er årsaken til de psykiske plagene, men det at barn mister kontakten med én av foreldrene, som oftest far.” sier forskeren Simone Frizel Reiter til NHI.no.  
  •  ”Delt bosted kunne i stedet vært hovedregelen” fremhever hun.

I dag er situasjonen slik:

I høringen oppfordrer Mannsforum familiekomiteen og Stortinget til å vedta følgende endringer i Barneloven som sikrer barnets beste:

Se høringen på Stortingets nett-TV her eller les hele høringsuttalelsen til MannsForum her. http://www.mannsforum.org og Mannsforum@outlook.com

Kontaktpersoner:

Kjetil Thue, leder: kthue@hotmail.com

Guttorm Grundt, nestleder: 920 59 776, gutgr@online.no

Øivind Østberg, advokat: advokatostberg@icloud.com

Dag Furuholmen, spesialist i psykiatri: dag@furuholmen.no

Henrik Hammerhei Slevigen, varastyremedlem: henrikhslevigen@gmail.com

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Mannsforum

Mannsforum
Mannsforum
Strandveien 7
3442 Hyggen

http://www.mannsforum.org

MannsForum er en ideell medlemsorganisasjon som jobber for likeverd og likestilling mellom kvinner og menn, med særlig fokus på kjønnsdiskrimineringen av menn og fedre.

Foreningen er registrert som offisiell høringsorganisasjon i likestillings- og familiesaker fra Barne- og likestillingsdepartementet og Stortingets familie- og kulturkomité.

Følg saker fra Mannsforum

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mannsforum på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mannsforum

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom