Medietilsynet

Barn og medier, personvern, pengespill vs. dataspill og digital utenforskap: bli med oss på Arendalsuka

Del

Medietilsynet er opptatt av medier - og i år deltar tilsynet i flere debatter og arenaer der barn og unge er den røde tråden. Her er en oversikt over arrangementer vi deltar på i Arendal 15. - 17. august.

Medietilsynets arrangementer i Arendal 2018
Medietilsynets arrangementer i Arendal 2018

Tilkoblede barn – hvordan kan vi sørge for at barn er trygge digitale forbrukere?

Selv voksne aner ikke hva de takker ja til og hvilken informasjon de gir fra seg når de tar en app eller en digital tjeneste i bruk. Hvilket ansvar har næringslivet for å gjøre den digitale hverdagen trygg for barn, og hva bør myndighetene gjøre?

Meld deg på Tilkoblede barn – hvordan kan vi sørge for at barn er trygge digitalt?

Deit med tilsynene - spør oss om barn og digitale medier

Er du en næringsdrivende som utvikler, distribuerer eller produserer innhold til digitale produkter for barn? Og har du spørsmål om reglene for markedsføring, vilkår, innsamling av data eller kringkasting rettet mot barn?
Denne timen kan du booke en 10 minutter lang date med eksperter fra Datatilsynet, Medietilsynet eller Forbrukertilsynet, og spørre om alt du lurer på.

Meld deg på – og kom på deit med oss

Dataspill og pengespill – samrøre eller samspill?

Stadig flere dataspill inneholder elementer av pengespill. I gråsonen mellom dataspill og pengespill oppstår nye utfordringer med potensielt store konsekvenser for nye generasjoner av spillere og samfunnet. Norsk Tipping, Høyre, Hyperion og Rune Mentzoni møter sammen med Medietilsynet til debatt.

Meld deg på debatten om når gaming og gambling blandes

Surfer du på den digitale bølgen, eller sitter du fast i bakevja?

Digitaliseringen berører alt fra utdanning, økonomi, e-handel, helse og omsorg. De som mangler denne kompetansen støter kontinuerlig på hindringer og blir utestengt fra stadig flere områder. Skillet mellom de digitale og de ikke-digitale øker. Hvordan er det digitale klasseskillet en utfordring for den offentlige samtalen og demokratiet?

Digital utenfor eller innenfor? Meld deg på her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Medietilsynets arrangementer i Arendal 2018
Medietilsynets arrangementer i Arendal 2018
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

Medietilsynet meiner media si rolle må få ein meir sentral plass i grunnskulens læreplanar20.6.2019 07:00:00 CESTPressemelding

Medietilsynet meiner kritisk medieforståing og media si rolle som meiningsberar må få større plass i dei nye læreplanane for grunnskulen. – Når elevane lærer å reflektere kritisk over truverdigheiten og påverknadskrafta i ulike mediebodskap, blir det enklare for dei å navigere i eit stadig meir komplekst medielandskap, seier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet mener medienes rolle må få en mer sentral plass i grunnskolens læreplaner20.6.2019 07:00:00 CESTPressemelding

Medietilsynet mener kritisk medieforståelse og medienes rolle som meningsbærer må få større plass i de nye læreplanene for grunnskolen. – Når elevene lærer å reflektere kritisk over troverdigheten og påvirkningskraften i ulike mediebudskap, blir det enklere for dem å navigere i et stadig mer komplekst medielandskap, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom