Medietilsynet

Barn og medier 2018: seksuelle kommentarer og deling av nakenbilder

Del

Medietilsynet, Barneombudet og Kripos inviterer pressen til frokostseminaret "Barn og medier – seksualitet på nett" på Sentralen i Oslo, tirsdag 13. mars fra 08.30 - 10.00.

Barn og unge seksualiserer seg selv på nett – og de blir seksualisert av andre, både voksne og jevnaldrende. Hvor mange unge deler nakenbilder av seg selv? Hva sier barn og unge selv om seksuelle krenkelser på nett? Og hvordan kan vi forbygge at unge ender opp som ofre eller kriminelle?

Sammen med Barneombudet og Kripos vil vi gi et bilde på hvordan unges seksuelle mediehverdag ser ut;

– hvem deler unge nakenbilder med?
– hvor mange blir utsatt for ubehagelige seksuelle tilnærmelser?
– hva gjør de med det? Og hvordan kan vi voksne bistå til at ikke barn og unge ikke utsetter seg for risiko - eller selv gjør seg til kriminelle?


Program:
08:30 - 08:50  Barn og medier 2018: nye funn om seksuelle kommentarer og deling av nakenbilder:  Mari Velsand, direktør i Medietilsynet

08:50 - 09:10 Ny rapport: Samtaler med 200 ungdommer om seksuelle krenkelser på nett:
Anne Lindboe, barneombud

09:10 - 09:30  Forebyggende perspektiver; hva skjer og hva kan gjøres?
Bjørn-Erik Ludvigsen, Kripos

09:30 – 10:00  Spørsmål fra salen
Arrangementet strømmes live og kan brukes av medier som ønsker det:

Embed:
<script id="94456_p_264289" width="1280" height="720" src="//player.dacast.com/js/player.js" class="dacast-video"></script>

Direkte: https://iframe.dacast.com/b/94456/p/264289
Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo
For informasjon og avtale om intervju med Mari Velsand, kontakt Rita Astridsdotter Brudalen, raba@medietilsynet.no, 91531802

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom