Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Barn fra norske asylmottak viser fram egen kunst på Det Internasjonale barnekunstmuseet i Oslo. Åpning søndag 4. mars kl. 14.00.

Del

Åpent Verksted og frivillige fra MakersHub har siden august 2017 hatt ukentlige kunsttimer med barn som bor på asylmottak. Barna har lært ulike kunstneriske teknikker, og hatt et lekent ”friminutt” i en ellers vanskelig hverdag. Prosjektet er støttet av UDI.


Hvorfor kunstprosjekt på asylmottak?
Boforholdene på asylmottak er ikke de beste, og livet for flyktninger består av mye venting på avgjørelser i et byråkratisk system. Selv om barna går i barnehage eller på skole, blir også de preget av at familien venter på å komme i gang med livet igjen.

Barn og kreativitet
Alle barn trenger å føle seg trygge og verdifulle, og kreativitet er en fin vei til mestringsfølelse. Dette er spesielt verdifullt for barn på asylmottak som kan ha vonde opplevelser i bagasjen.

For noen er det å delta i en lett tilgjengelig, befriende kreativ stund en ‘pust i bakken’ i en ellers tøff og noe kjedelig hverdag. For andre er det et ledd i å bearbeide det som er vondt, og å sette i gang en helbredelses- og utviklingsprosess.
Åpent verksted, etablert av Emma Davis i 2016. Holder kunstworkshops og kurs som fremmer mestring gjennom kreativitet. Små grupper med individuell veiledning. Bruker mange forskjellige kreative teknikker og materialer. Verkstedet ligger på Røa i Oslo, men det er utviklet en kompakt og mobilt verktøykasse, slik at det kan holdes workshops overalt.

Makers’ Hub: Makers'Hub er en non-profit organisasjon som drives hovedsakelig av arkitekter, designere og kunstnere. Deres formål er å kjempe mot fordommer av sosialt ekskluderte grupper, og bidra til å bedre deres livskvalitet gjennom den arkitektoniske verktøykassen. Deres kjerneverdier er brukermedvirkning og hands-on handlinger.

Kontaktperson: Emma Davis, emma@apent-verksted.com, 997 96 775. Webside: www.apent-verksted.com

Angela Goldin, post@barnekunst.no

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo er anerkjent både i Norge og Internasjonalt som en unik samler av barnekunst fra hele verden. Museets unike samling inneholder i dag over 200 000 kunstverk fra mer enn 185 land og utgjør en grunnleggende historisk verdi som gir innblikk i barnas syn på, og opplevelse av, verden, hvor et av museets målsetning og samfunnsmandat er å belyse barns rettigheter. Museet er samtidig en av svært få aktører på verdensbasis som forvalter denne marginaliserte delen av vår felles kulturelle verdensarv, siden kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid primært inneholder ting utelukkende skapt av voksne.

Hjemmeside; www.barnekunst.no

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Utstillingen; Livet i Ukraina sett med barns øyne!6.11.2017 08:00Pressemelding

Det heter seg at bilder sier mer enn tusen ord og at bilder og tegninger kan formidle mening og vekke følelser på en ganske annen måte enn det skrevne eller talte ord.Fra november presenterer Barnekunstmuseet et utdrag av bilder, stiler og tegninger om hvordan ukrainske barn har opplevd hendelsene som har preget samfunnet de bor i de siste årene. Hva er deres forståelse av alle de sterke inntrykkene de må forholde seg til, gjennom media, familie, venner og egne erfaringer? – Og hvordan forestiller de seg fremtiden? For å få svar på disse spørsmålene, tok Maidan Norway (2014) initiativ til en stilkonkurranse for ukrainske barn og unge, i samarbeid med et institutt ved det polytekniske universitetet i Lviv. Nærmere 2000 barn sendte inn sine tekster, dikt og tegninger (totalt over 6000 bidrag).

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom